Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Justitie schort de door Biden vereiste vaccintoezegging in bedrijven op

Wat wordt er van de gewenste vaccintoezegging? Joe Biden In het bedrijf ? Een Amerikaans federaal hof van beroep heeft zaterdag de vaccinatieverplichting van de Amerikaanse president aan werknemers van bedrijven van meer dan 100 mensen opgeschort, de tijd om mogelijke “ernstige constitutionele problemen” te overwegen.

De actie van de Amerikaanse president dwingt tientallen miljoenen werknemers om vanaf hier te worden ingeënt tegen Covid-19 4 januari, onder dreiging van zeer regelmatige tests. Het werd aangevochten in de rechtbank
Vooral door Texasgecontroleerd door de Republikeinen.

Taille tot Joe Biden

Aangekondigd medio september, deze week aangenomen door de uitvoerende macht, werd het onmiddellijk met spoed voor de rechtbank aangevochten, met name door het door de Republikeinen gecontroleerde Texas, dat zich verzet tegen elke vaccintoezegging om de pandemie te bestrijden. Dit is dus een enorme tegenslag voor Joe Biden, die zojuist zijn eerste grote wetgevende overwinning had behaald door zijn investeringsplan voor infrastructuur vrijdag in het Congres te laten goedkeuren.

In zijn beslissing oordeelde het Texas Federal Court of Appeals dat de eisers “argumenten hadden aangevoerd dat er ernstige constitutionele en procedurele problemen waren” in de regeringstekst. Dit laatste wordt dan “geschorst”, terwijl de rechtbank het ten gronde beoordeelt. De conservatieve gouverneur van Texas, Greg Abbott, reageerde op Twitter: “We zullen het ongrondwettelijke machtsmisbruik van Biden voor de rechtbank kunnen aanvechten.”

READ  Washington en Bagdad zijn het eens over de terugtrekking van de Amerikaanse strijdkrachten uit Irak