Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geplande protesten over de hele wereld om ‘klimaatrechtvaardigheid’ te eisen

Demonstraties op aanvraag “klimaatrechtvaardigheid”. Après l’appel à l’action de milliers de jeunes à Glasgow, des dizaines de milliers de personnes sont à nouveau attendus, samedi 6 novembre, dans la ville hôte de la Conférence des parties (COP) des Nations unies sur le climat et dans de wetenschapper.

Van Sydney tot Parijs via Londen, Nairobi of Mexico-Stad zijn er volgens de coalitie van organisaties achter de mobilisatie meer dan 200 evenementen gepland. Het gaat erom onmiddellijke actie te eisen voor gemeenschappen die al getroffen zijn door klimaatverandering, met name in de armste landen van het Zuiden.

Lees ook COP26, Dag 5: Duizenden jongeren gaan de straat op om te schreeuwen over de klimaatnoodtoestand en ‘bla bla’ van leiders aan de kaak te stellen

In Sydney en Melbourne noemden demonstranten vermomd als stapels kolen of Scott Morrison, de premier van Australië en een groot pleitbezorger van de mijnbouw, COP26 als “komedie”, En hun regeringsleider, als ‘Absolute schande’. ‘Genoeg blah, nu echte klimaatactie’Adverteer een spandoek.

Mensen houden tekenfilms vast van de Australische premier Scott Morrison (L) en vice-premier Barnaby Joyce op de Internationale Dag van Actie tegen Klimaatverandering in Sydney op 6 november 2021.

Er worden 50.000 mensen verwacht in Glasgow

In Glasgow, Schotland, zei de politie dat ze wachten op maximaal 50.000 mensen, die in een colonne niet ver van het congrescentrum zullen lopen, onderworpen aan zware beveiliging, waar 26 mensen zijn.NS COP, dat wordt beschouwd als de hoofdstad van de toekomst van de mensheid.

In een verklaring van de organisatoren legt de 23-jarige kunststudente Iona, die getuige is van haar eerste grote evenement, uit:

“Ik denk dat het heel belangrijk zal zijn om druk uit te oefenen op de wereldleiders die bij COP26 zijn bijeengekomen en te laten zien dat we ze ter verantwoording roepen.”

Deze Global Action Day, volgens haar, “Een perfecte kans om mensen over de hele wereld te verenigen en gerechtigheid te eisen voor onze planeet en degenen die in de frontlinie van de klimaatcrisis staan”.

Tijdens de Fridays For Future-rally in Glasgow, Schotland op 5 november 2021.

Een demonstratie die duizenden jongeren samenbracht Hij kwam roepen dat de klimaatnoodsituatie vrijdag al was georganiseerd in Glasgow, aan het einde van de eerste week van twee weken COP26.

READ  Met bijna 50 graden Celsius zijn "absolute records" van temperaturen verbrijzeld
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Driekwart van de 16-25-jarigen in tien landen, in het noorden en het zuiden, vindt de toekomst “eng”

Doe meer en sneller

Demonstranten roepen ’s werelds grootsten op om meer en sneller te doen om de verwoestende effecten van stijgende temperaturen, veroorzaakt door door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen, tegen te gaan. Bij deze gelegenheid hekelde ze het gezicht van de Zweedse jongerenbeweging voor klimaat Greta Thunberg:

“Het is geen geheim dat COP26 een mislukking was.”

COP26 wordt beschreven als: “een viering (…) blah” Gebaseerd op «Greenwashing-festival» Na toezeggingen, soms met vage contouren, van groepen landen om ontbossing tegen te gaan, de uitstoot van methaanemissies in de atmosfeer te verminderen of fossiele brandstoffen te beëindigen.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees COP26: Zo’n veertig landen zetten in op snellere uitfasering van kolen, maar grootverbruikers ontbreken

Op zaterdag zullen demonstranten opnieuw concrete actie eisen, geen woorden. “Het is duidelijk dat mooie woorden niet genoeg zijn en dat de komende week van discussies in het teken moet staan ​​van een sterke intensivering van concrete projecten”, dringt Michaela Loach aan, een Britse activiste die bezwaar maakt tegen olie-exploratieprojecten in het VK.

zwakke arme landen

De uitdagingen van COP26 zijn talrijk in de context van een pandemie die arme landen heeft verzwakt die al kwetsbaar zijn voor de effecten van klimaatverandering.

Ongeveer 200 delegaties bestuderen met name hoe ze, zoals verwacht, kunnen verminderen Overeenkomst van Parijs, de opwarming van de aarde is ruim onder + 2 ° C, en indien mogelijk bij + 1,5 ° C. Elke extra tiende graad opwarming telt en heeft zijn deel van de gevolgen, hittegolven, branden en overstromingen.

READ  Erdogan begint aan het toekomstige "Istanbul-kanaal"

Volgens de laatste schattingen van de Verenigde Naties, die moeten worden bijgewerkt met de nieuwste beloften, is de wereld momenteel echter op weg naar het broeikaseffect. “rampzalig” vanaf + 2,7 ° C. Volgens een wetenschappelijk onderzoek is de wereldwijde uitstoot van kooldioxide2Het belangrijkste broeikasgas herstelde zich in 2021 tot niveaus die dicht bij de records lagen die waren opgetekend vóór de Covid-19-pandemie.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees De wereldwijde uitstoot van kooldioxide is hersteld tot het niveau van vóór de gezondheidscrisis

De afgelopen dagen hebben India, Brazilië en Argentinië nieuwe toezeggingen aangekondigd, die de vooruitzichten zouden kunnen veranderen. De onderhandelingen over de COP26, die tot 12 november lopen, gaan zaterdag verder en zondag is er een pauze.

De wereld met AFP