Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Justin Bieber lijdt aan het Ramsay Hunt-syndroom, maar wat is het?

Muziek – de zanger besloot te spreken. Aanstaande vrijdag 10 juni heeft Justin Bieber Hij legde uit en rechtvaardigde de annulering van verschillende concertdata kaart in Canada.

En de reden die de 28-jarige zangeres geeft is volkomen begrijpelijk. En hij onthulde in een videoclip die hij op zijn Instagram-account plaatste dat Syndroom door Ramsay Hunt. De kunstenaar onthult: “Ik lijd aan een syndroom genaamd Ramsay Hunt-syndroom, veroorzaakt door een virus dat de zenuwen in mijn oor en die in mijn gezicht aanvalt, en leidt tot aangezichtsverlamming.”

De frustratie van veel fans van de zanger kennen In een relatie met Hailey Baldwin Ze vertoonden symptomen van deze zeldzame ziekte. “Zie je, dit oog knippert niet. Ik kan niet glimlachen vanaf deze kant. Dit neusgat beweegt niet”, legt Justin Bieber uit, Zoals je kunt zien in de video boven het artikel.

Waar komt dit syndroom vandaan?

Op het portaal van zeldzame ziekten en weesgeneesmiddelen Orpha.netDit syndroom, ontdekt in 1907, wordt gedefinieerd als “een zeldzame infectieziekte die wordt gekenmerkt door otische gordelroos geassocieerd met perifere aangezichtszenuwverlamming, vaak met andere hersenzenuwlaesies”.

Dus, “de patiënt lijkt een pijnlijke blaasje uitbarsting te hebben die het buitenste en binnenste deel van het oor aantast” en merkt vervolgens “gezichtsverlamming aan dezelfde kant”. In sommige gevallen kan de ziekte ook leiden tot: gehoorverliesTinnitus, duizeligheid, braken, evenals nystagmus, dat wil zeggen de onwillekeurige ritmische oscillatie van een of beide ogen.

Dit type gezichtsverlamming, die op elke leeftijd kan optreden, wordt veroorzaakt door waterpokken (of het varicella-zoster-virus). Nadat de waterpokken zijn genezen, blijft het virus in de zenuwen sluimeren totdat het opnieuw wordt geactiveerd om redenen die voor de geneeskunde mysterieus blijven, maar die vaak optreden na ernstige stress, vitaminetekorten of verlaagde immuunafweer. Gezichtsverlamming is meestal van voorbijgaande aard, maar kan in sommige gevallen permanent worden.

READ  Dakota Kai, Dexter Loomis, Harland en meer werden ontslagen uit WWE

Een ziekte die nog lang niet genezen is

“Voor degenen die gefrustreerd zijn over het annuleren van mijn aankomende shows, ik kan gewoon niet leveren. Het is erg gevaarlijk. Hoewel ik zou willen dat het niet het geval was.” Zoals Justin Bieber opmerkt, is het erg gevaarlijk, maar het Ramsay Hunt-syndroom kan worden behandeld.

In geval van infectie wordt aanbevolen een antivirale behandeling te volgen om de verspreiding van het virus in het lichaam te stoppen. Daarnaast kan het gebruik van pijnstillers tegen pijn ook worden aanbevolen.

Justin praat niet over zijn behandeling maar geeft wel aan dat hij oefeningen doet om de motoriek van het rechterdeel van zijn gezicht geleidelijk te herstellen, zo legt hij uit in zijn Instagram-video. Logopedie wordt ook aanbevolen voor patiënten met het syndroom om aangetaste orale, gezichts- en verbale functies te rehabiliteren. Met serieuze behandeling en follow-up kan het binnen een paar maanden worden genezen.

Hoe dan ook, Justin Bieber besloot zijn carrière even on hold te zetten, maar zanger Perzik Hij wil optimistisch zijn over zijn toekomst: “Ik zal beter worden! Mijn gezicht zal weer normaal zijn en het zal uiteindelijk gebeuren, hoewel we niet weten hoe lang dat zal duren.”

Zie ook op The HuffPost: Hailey Bieber vertelt over haar ’transient ischemic attack’ op video