Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Justice Fun Radio beveelt NRJ om meer dan € 10 miljoen te betalen voor het oneerlijk manipuleren van Médiamétrie-fans (Persbericht)

De rechter is Fun Radio meer dan 10 miljoen euro schuldig aan de NRJ Group voor het oneerlijk manipuleren van de Médiamétrie-hoorzittingen. Fun Radio wordt al jaren door zijn concurrenten beschuldigd van het manipuleren van kijkcijfers door middel van berichten van on-air presentatoren in 2016. De presentatoren van de ochtendshow moedigden luisteraars vervolgens aan om Fun te verkiezen in peilingen. De zaak werd door sommigen omschreven als “het grootste schandaal in de radiogeschiedenis”. »

Fun Radio is door vijf concurrerende radiogroepen (NRJ Group, Lagardère, Skyrock, Les Indés Radio en NextRadioTV) beschuldigd van het opblazen van zijn kijkcijfers door zijn luisteraars te adviseren te liegen tegen Mediametric-onderzoekers. Na het onderzoek besloot het instituut om de resultaten van het radiopubliek voor het tweede kwartaal en de zomerperiode niet te publiceren en de metingen van het eerste kwartaal te corrigeren, dit waren beslissingen die door het Hof van Beroep waren goedgekeurd.

De concurrenten van het station eisten zware straffen, waaronder een schadevergoeding van meer dan € 20 miljoen.

Plezier verdedigde zichzelf door een beroep te doen op het gevoel voor humor van de animators en door het aantal en de reikwijdte van de betrokken berichten te beperken. Ze gelooft dat als haar publiek groeit, het dankzij haar strategie is.

READ  TotalEnergies lanceert het projet controversé du Lac Albert à 10 miljard dollar - 01/02/2022 à 15:35