Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ben jij de eigenaar  Op de website van de belastingdienst wordt een nieuwe aangifteplicht gedaan

ben jij de eigenaar Op de website van de belastingdienst wordt een nieuwe aangifteplicht gedaan

De woonbelasting moet in 2023 volledig verdwijnen (© Timothée L’Anjou / actu.fr)

de De woonbelasting is afgeschaft voor de hoofdwoningen. Dit is werk. Het is echter nog niet helemaal verdwenen en het moet nog komen, vooral voor de tweede huizen.

Om precies te bepalen wie deze belasting nog zal betalen, eist het Directoraat-generaal Overheidsfinanciën (DGFiP) bovendien dat alle eigenaren, of ze nu een hoofd- of tweede verblijf hebben, een aanvullende aangifte doen bij de belastingdienst. Sterker nog, 34 miljoen eigenaren maken zich zorgen, bevestigt DGFiP nieuws.fr. Hier leest u hoe u deze formele procedure regelt.

Wie bezet de plaats?

Voor elk van hun panden, leegstaand of niet, moeten de eigenaars er naartoe gaan impot.gouv.frAdres “mijn onroerend goed” om de Bewoningsverklaring in te vullen.

Het idee is om aan te geven wie er in de woning woont of de betreffende secundaire woning of gebouw gebruikt en de periode van bewoning. “Belastingbetalers hebben tot 30 juni de tijd om dit te doen”, zegt Percy.

Zodra de advertentie voor de eerste keer is gemaakt, is er alleen een nieuwe nodig om de situatie te veranderen.

Merk op dat we het alleen hebben over woonruimten. “Bijvoorbeeld een parkeerplaats of bedrijfspand is niet aan de orde”, geeft DGFIP aan.

om wat te doen?

Het doel is simpelweg om “vast te stellen welke gebouwen nog belastbaar zijn”, nu de verblijfsbelasting niet langer van toepassing is op hoofdwoningen, maar nog steeds op tweede woningen en leegstaande woningen, legt het ministerie van Economische Zaken uit.

READ  In juni vertraagt ​​de inflatie weer sterk en daalt de dollar navenant
Video’s: Momenteel bij Actu

Volgens het directoraat-generaal Overheidsfinanciën zijn er 73 miljoen gebouwen bij betrokken.

Ontvang twee keer per maand onze beste koopkrachtartikelen via e-mail. Meld je hier aan, het is gratis!

Was dit artikel nuttig voor u? Weet dat je Actu in de ruimte kunt volgen nieuws . Met één klik en na registratie vind je al het nieuws van je favoriete steden en merken.