Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jupiter werd op 14 september geraakt door een onbekend object

In de nacht van maandag op dinsdag, namelijk op 13 september 2021 om 22:39:30 uur UTC (14 september om 12:39:30 uur Parijse tijd),astronoom Braziliaanse amateur Jose Luis Pereira Ontdekken Een nieuwe impact op de planeet Jupiter. Deze waarneming, gemaakt vanaf São Caetano do Sul (staat São Paulo, Brazilië), is bevestigd door ten minste twee andere waarnemers: Harald Palesci, in Langendorf (Duitsland), en Johannes Paulus Arnoldusvan de Lorraine Astronomical Society (Salade), in Villey-le-Sec (Frankrijk). Het ALS-team op missie in het Astroqueyras Observatorium in Saint-Ferrand (Frankrijk) Ik heb het ook opgenomen.

Inslag op Jupiter.

Deze kosmische botsing werd waargenomen door zaklamp die ze produceerde, als het ware tenminste Acht andere effecten Inbegrepen op deze planeet voor de afgelopen twee decennia. In het geval van dit nieuwe effect, flash Het bleef ongeveer twee seconden zichtbaar.

Luchtliefhebbers die Jupiter fotografeerden rond de tijd van de inslag, worden uitgenodigd om hun gegevens te bekijken. Waarnemers worden ook aangemoedigd om de komende dagen het impactgebied te blijven filmen om te zien of donkere vlek Zichtbaar, zoals degene die werd geproduceerd De inslag van de fragmenten van de beroemde komeet Shoemaker-Levy 9 in juli 1994.

Het is te vroeg om het exacte type object te kennen (komeet waar asteroïde) crashte in gas gigant, maar volgens spaceweather.com, « Een 100 meter hoge asteroïde zal het lukken ».

READ  RTL vandaag - Zelfde frisse lucht in Luxemburg: meerderheid keurt de nieuwe Covid-wet goed