Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jij bent het materiaal, de meldingen, de beveiliging… wat verandert er

Google rolt Android 12 beta 2 uit voor smartphones die deelnemen aan het bètaprogramma. Hier zijn wat nieuwe dingen te melden.

Nieuw materiaal ontworpen door Android 12

Nieuw materiaal dat je ontwerpt voor Android 12 // Bron: Google

Android 12 Beta 2 is nu beschikbaar om te downloaden, voorlopig alleen op Google Pixels. Als je een compatibel model hebt en je hebt aangemeld voor het bètaprogramma voor de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem, U kunt uw apparaat bijwerken.

Welke ontwikkelingen kunnen we nu al melden? Hier zijn enkele dingen om te benadrukken.

materiaal jij

De toevoeging van Android 12 Beta 2 was speciaal verwacht De meest interessante eigenschap van het materiaal dat je ontwerpt : Automatische aanpassing van de onderscheidende kleuren van het systeem volgens de dominante kleur van de geselecteerde achtergrond.

Hier is een overzicht van deze aanpassingsfunctie in een paar screenshots.

Met dank aan Encestral Z voor zijn screenshots.

Snelle instellingen

Het snelkoppelingspaneel verwelkomt een kleine verandering: de Wi-Fi-verbindingsbox verandert zijn naam in “Internet” en toont de naam van het netwerk waarmee u bent verbonden in een klein formaat.

Android 12 Snelle instellingen

Android 12 internettegels // Bron: Google

Als u erop klikt, gaat u naar de lijst met beschikbare wifi-netwerken en ziet u ook het mobiele netwerk waarmee u bent verbonden (u kunt dit uitschakelen met een schakelaar).

Betere vertrouwelijkheidscontrole

Het was een verwachte functie en hier komt het op Android 12 beta 2: de gebruiker ontvangt een kleine waarschuwing om hen te waarschuwen wanneer een app leest wat er naar het klembord is gekopieerd. Houd er rekening mee dat de melding alleen wordt verzonden wanneer de app inhoud leest die is gekopieerd van een andere app.

READ  Hoe u de Android 12-bèta op uw smartphone installeert

Daarnaast heeft Google de komst aangekondigd van het Privacy Dashboard op Android 12. Deze functionaliteit is nu beschikbaar in Beta 2. Dit Privacy Dashboard laat je weten hoe vaak een app toegang vraagt ​​tot je microfoon en camera en tot de geolocatie van je smartphone.

Android 12-privacydashboard

Android 12-privacytabel // Bron: Google

Apple heeft onlangs ook een optie aangekondigd die vergelijkbaar is met iOS 15. Nog iets op Android 12: zodra je je microfoon of camera activeert, zie je een pictogram in de statusbalk verschijnen. Via de snelle instellingen kunt u ze snel uitschakelen.

The Verge vermeldt dat als je dit doet, de volgende keer dat een app toegang probeert te krijgen tot je microfoon of camera, het je een bericht zal vragen of je het accepteert. Als je weigert, denkt de app dat hij toegang heeft, maar neemt hij niets op.

Google houdt zijn agenda bij voor Android 12

Android 12 Beta 2 is op tijd, en we verwachtten het in juni.

Android 12-routekaart

Android 12-roadmap // Bron: Google

Smartphones van andere merken met Android 12 zullen even moeten wachten voordat ze Beta 2 kunnen proeven, die momenteel alleen beschikbaar is op de Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4 en Pixel 4a-telefoon En de Pixel 5.

Het duurt dan een paar bètaversies voordat je de stabiele versie van . zietAndroid 12 zich te verspreiden.