Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jean-Claude Maizière, ontwerper van de strip “Valérian et Laureline”, is op 83-jarige leeftijd overleden

Stripauteur Jean-Claude Maiziere, een van de oprichters van de serie “Valérian et Laureline”, is zaterdagnacht op zondag overleden.

Artikel door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

maker van stripboeken Valeriaan en LaurelinJean-Claude Maizière is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 januari op 83-jarige leeftijd overleden, zo maakte zijn uitgeverij zondag bekend. “Hij was gewoon een auteur en een belangrijke speler in de strips, vooral door de invloed en mentorrol die hij met zoveel cartoonisten heeft uitgeoefend”Het schrijven van edities van Dargaud In een persbericht.

“Zijn hoge normen, zijn energie, zijn sterke persoonlijkheid, zijn vrijgevigheid, zijn eenvoud, zijn levensvreugde, zijn nieuwsgierigheid, maakten hem tot een zeer kostbaar en sympathiek wezen.”

Persbericht van Dargaud’s edities

Gemaakt met zijn oude vriend Pierre Christine in 1966, werd het voor het eerst gepubliceerd in het tijdschrift pilootstripboekenreeks Valeriaan en Laurelin Het wordt beschouwd als het toppunt van Franse sciencefiction. Pierre Christine en Jean-Claude Maizière ontmoetten elkaar in 1944, toen zij en hun ouders hun toevlucht zochten in de kelder van een gebouw om te ontsnappen aan Duitse bombardementen in de regio Parijs.

Jean-Claude Mézière staat bekend om zijn vernieuwende decors, exotische planeten met uitbundige vegetatie, barokke architectuur en heerlijke fauna, die de film grotendeels hebben geïnspireerd, voor een regisseur star Wars George Lucas dus vijfde element door Luc Besson. De laatste is ook aangepast valeriaan In de bioscoop. Een bewerking die Jean-Claude Mézière zou hebben gewaardeerd door ernaar te kijken “de valeriaan door Luc Besson zeer vergelijkbaar met de mijne”.

nieuwsbrief
Analytics
Videos

Breid je leesvoer over dit onderwerp uit

Alle stripwereld