Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Je krijgt er kippenvel van”… Alexander Mazia werd door zijn collega’s verkozen tot Chef van het Jaar

“De derde ster was al heel emotioneel, maar daar, met al die geweldige chef-koks voor je, die je staande toejuichen, krijg ik kippenvel. Om je naam te laten graveren in het Pantheon van de Franse gastronomie is een echte trots, en om in de buurt van het hele beroep te wonen.” Chef-kok Alexandre Mazia Hij werd door zijn collega’s verkozen tot beste chef van het jaar, na zijn vertrek begin 2021
De derde ster in de Michelingids Over haar AM-restaurant in Marseille, maakte het tijdschrift maandag bekend chef.

Deze beker is het resultaat van stemmen Vooraanstaande specialisten in de Michelingids op uitnodiging chef Wie wordt in 2021 de “beste vertegenwoordiging van het beroep”. En voor Alexandre Matsya was het vooral een genoegen om deze nieuwe onderscheiding die een deel van zijn team omringt, in Parijs te kunnen delen: “Ik ben geen driesterrenchef, wij zijn een restaurant.
drie sterren ‘, hij stond erop.

Ex-basketbalspeler met snelle opkomst

Gerookte paling met chocolade, bessen en harissa: Alexandre Mazia, geboren en 15 jaar in Congo geboren en gewoond, is een meester in explosieve mixen van “van hier en van het einde van de wereld” producten, in gerechten die kleuren laten exploderen . Er is nauwelijks vlees en de gerechten zijn niet te zout maar gekruid met meer dan 200 kruiden, de “ruggengraat” van zijn keuken, zoals Sarawak-peper of gojibessen.

De 45-jarige voormalige basketballer heeft sinds de opening van AM in 2014 een enorme opkomst gezien, verstopt in een woonwijk in het zuiden van Marseille, 22-zitsbank met minimalistische inrichting en open keukens. In 2019 werd hij door Gault et Millau Guide opgedragen aan de Chef van het Jaar 2019. Tijdens de gezondheidscrisis was hij een van de meest actieve en creatieve mensen, vooral door Zijn foodtruck in Marseille Met lunchpakket voor €24.

READ  Jennifer in wanhoop is haar team omgekomen

Let op: Aurélie Collomb-Clerc van restaurant Flocons de Sel in Megève (3 Michelinsterren) werd uitgeroepen tot Pastry Chef of the Year.