Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Japan: een bedrijf verbiedt zijn werknemers om te roken … zelfs als ze vanuit huis werken

Verbazingwekkende schaal. Nomura Holdings Inc. vertelde De Japanse financiële holding, gevestigd in Tokio, vertelde haar medewerkers dat ze niet meer mochten roken op het bedrijfsterrein, maar ook thuis.

Hoewel de epidemie zich actief verspreidt in Japan, is werken op afstand nog steeds heel gewoon. Tijdens deze dagen thuis mogen medewerkers ook niet roken. Als er geen manier is om de naleving van deze procedure te controleren, vertrouwt het bedrijf op wederzijds vertrouwen.

Nomura heeft ook aangegeven dat het zijn werknemers niet zal controleren door op afstand te werken, kunnen we in kolommen lezen? Japanse tijden.

Passief roken verbieden

Door zijn werknemers te verbieden te roken, zegt het bedrijf, heeft boeken de neiging om de werksfeer te verbeteren, maar ook om passief roken te voorkomen, zodat “iedereen in goede gezondheid, met een bepaalde energie” kan werken. Tegen 2025 hoopt Nomura het rookpercentage onder haar medewerkers terug te brengen tot 12%.

Passief roken is een steeds zorgwekkender onderwerp voor de Japanse autoriteiten. Volgens een in Japan gepubliceerd onderzoek hebben twee op de tien werknemers hun consumptie verhoogd sinds ze thuis werken.

READ  Ook Vava en Anker werden van het podium gehaald