Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jane Birkin: De zangeres is slachtoffer van een beroerte

Ze werd lang verwacht op de rode loper van het Deauville American Film Festival. Maar, het slachtoffer van een “milde vorm van beroerte”, zou Jane Birkin de reis niet kunnen maken.

Het ongeval gebeurde een paar dagen geleden, hoorden we op maandag 6 september. Het gaat goed met haar en haar familieleden willen de rust respecteren die nodig is voor haar reinheid.’Jane staat te popelen om haar publiek te vinden’, zei haar agent in een verklaring.

De 74-jarige zangeres en actrice, die deze week ook naar het Ciné Rencontres-festival in Cotentin zou gaan, zou ‘Jane by Charlotte’, geregisseerd door haar dochter Charlotte Ginsburg en deze zomer in Cannes, uit van concurrentie. .

Deze documentaire toont het dagelijkse leven van Jane Birkin, bij haar thuis in Bretagne, de gedeelde passie met haar dochter voor honden, en behandelt ook de pijnlijke onderwerpen van afwezigheid en ziekte.

Zijn strijd met leukemie

“Ons leven draaide om de doden”, onthulde Charlotte Ginsburg afgelopen mei aan Croisette, verwijzend naar haar vader. Serge Ginsburg, het Franse muziekicoon dat in 1991 stierf, zijn halfzus Kate Barry, fotograaf en dochter van componist John Barry, groeide op met Serge en stierf onder tragische omstandigheden op 46-jarige leeftijd, in 2013.

Jane Birkin, geboren op 14 december 1946 in Londen, blijft de favoriet van de Fransen, onafscheidelijk van Serge Gainsbourg, die zijn muze en ambassadeur was. “Als ik de Fransen naar veertig jaar oude liedjes zie luisteren, weet ik dat het deel uitmaakt van hun geschiedenis. Maar het is ook een deel van mij”, vatte ze in haar publicatie “Munkey diaries” in 2018 samen. sprak openhartig over de langdurende leukemie die eind jaren negentig voor het eerst in haar leven opdook.

Tijdens haar meest recente publieke optreden toonde Jane Birkin zich in topvorm, zowel in Cannes als op het podium van de Francofolies de La Rochelle, terwijl ze een repertoire zong van haar laatste album “Oh! Sorry, ik sliep…”, ontworpen met Etienne Daho, naar maatstaven van Serge Ginsburg.

READ  Natalie Pickalat en Jean Dujardin zijn stapelverliefd op Roland-Garros: hartstochtelijke zoenen op de tribunes!