Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jair Bolsonaro is voor het eerst sinds de verkiezingen in het openbaar verschenen, maar zweeg

Jair Bolsonaro is voor het eerst sinds de verkiezingen in het openbaar verschenen, maar zweeg

Tijdens zijn eerste officiële evenement sinds de verkiezingen van 30 oktober was Jair Bolsonaro voorzitter van een diploma-uitreiking voor ambtenaren van de Agulhas Negras Militaire Academie.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is, na weken in isolatie te hebben doorgebracht, weer verschenen en nam deel aan een ceremonie op een militaire academie op zaterdag 26 november. Hij zweeg echter, bijna een maand na zijn electorale nederlaag tegen de linkse kandidaat Lula.

Tijdens zijn eerste officiële evenement sinds de verkiezingen van 30 oktober, leidde Jair Bolsonaro, een voormalige legerkapitein, een diploma-uitreiking voor ambtenaren op de militaire academie in “Agulhas Negras” (Aiguilles Noires in het Frans) in Resende, in de staat Rio de Janeiro. Gekleed in een donker pak en stropdas, met een droevige blik op zijn gezicht, stond hij naast vice-president Hamilton Mourao en de Braziliaanse minister van Defensie Paulo Sergio Nogueira, beide generaals. Maar degene die op 31 december om middernacht de macht zou verlaten, had geen woord over de bijna 400 genomineerde officieren en andere personen die aanwezig waren op het militaire hoofdkwartier.

Sinds de overwinning van Luiz Inacio Lula da Silva in de peilingen, zit de 67-jarige Jair Bolsonaro praktisch geïsoleerd in zijn ambtswoning in Alvorada. Zijn agenda is afgeslankt, onderbroken door slechts een handvol ontmoetingen met ministers en bondgenoten. Drie dagen na de verkiezingen verscheen de Braziliaanse president in een video waarin hij zijn aanhangers vroeg “deblokkeren” Wegen waren bezet om te protesteren tegen de uitslag van de stemming. Sindsdien heeft het hoofd van het belangrijkste Latijns-Amerikaanse land niet meer in het openbaar gesproken. Ook was hij niet aanwezig bij de G20-bijeenkomst op Bali, noch bij de COP27 in Egypte.

READ  Bijna weer normaal voor EDF-gebruikers in Martinique