Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jaar van de Sport 2022: Olympische Spelen in Peking: Zwitserse kunstschaatsers zonder tegenstanders

Jaar van de Sport 2022: Olympische Spelen in Peking: Zwitserse kunstschaatsers zonder tegenstanders

gepubliceerd

2022 voor sportOlympische Spelen in Peking: Zwitserse kunstschaatsers zonder tegenstanders

De Helvetiërs hadden tijdens de Chinese Olympische Spelen een recordoogst die ongeëvenaard is. Bedankt skiërs en snowboarders…

Afbeeldingen door Imago/Ebner Europa

“Maar geef ons vijanden!” Sinds enige tijd hebben Zwitserse skiërs opnieuw de planetaire benchmarks “gediend”, en de Olympische Spelen van 2022 in Peking hebben dit feit bevestigd. De sterren waren er en maskeerden enigszins het bankroet van andere disciplines die doorgaans het beeld sieren. The Magic Fifteen van 2022 is een plaat die midden in de nacht een land wakker kan schudden. Het is zeker gelijk aan 1988 en 2018, maar het is nog steeds een record, want de Zwitsers hebben nog nooit zeven gouden medailles in de bagagetas meegenomen.

Bedankt schaats

Alpineskiën heeft al recht gehad op een retrospectieve, maar de Olympische Spelen van vorig jaar vergeten te noemen zou een misdaad van koninklijke kuisheid zijn. Het goud van de toekomstige gepensioneerde Feuz in de afdaling, de overwinning van Lara Gutt Behrami in de super-G, de glorie van Marco Odermatt in de reus, de droom van Corinne Sutter in de afdaling, de Olympische titel van Michel Jessen in de Alpen zijn allemaal opgenomen in het Zwitserse sportpantheon. En als je het zilver van Wendy Holdener bij elkaar optelt, evenals de bronzen bedels van Gut-Behrami in reus, Michelle Gisin in super-G en Holdener in slalom … Je krijgt een geweldige oogst, in staat om de stroom van “maar geef wij tegenstanders!” T-shirts zijn als donuts.

READ  Het zeer mooie geval van Frankrijk

De volledige reeks

Mathilde Grimaud behaalde een zeldzame prestatie in Peking, waar ze vier jaar eerder al geld had binnengehaald uit Pyeongchang. La Fribourgeoise voltooide dit jaar haar collectie met goud en brons, respectievelijk in Big Air en Slopestyle. Na te hebben gehuild van haar eerste charme in Zhangjiakou, bereikt ze de onvoorstelbare prestatie: Elaine Guo’s ‘binnenlandse podium’ in China verslaan – het is moeilijk om naar een advertentie op de lokale tv te kijken of in een stad waar Chinees-Amerikanen niet in de schijnwerpers staan. .-na een week. Geen fouten, twee “dubbele kurken”, de algemene indruk van meesterschap en een score van 86,56, die de kleine wereld van freestyle op zijn kop zette en een paar toeschouwers doorstonden in de eindzone, vaak te druk bezig met dansen op commando’s van mascotte “Bing Dwen Dwen “, De belangrijkste attractie in deze spellen zijn lokale vrijwilligers en journalisten die op zoek zijn naar een tv-serie. Om nog maar te zwijgen van de vele partijen die hem vergezelden naar het kanton Fribourg …

Vrije beslissing

Fannie Smith was verre van haar droom, in Genting, een nieuwe, buiten de gebaande paden gelegen plek om alles freestyle te doen met tools die onder je voeten glijden. Maar zoals gebruikelijk gedurende enkele maanden kon de Zwitser niets uitrichten tegen de Zweedse Sandra Näslund en vocht ze om de tweede plaats. Ze heeft zo hard gevochten dat haar laatste bronzen medaille pas een paar weken geleden officieel werd, na tal van beroepen en tegenberoepen bij de Internationale Skifederatie (FIS) en het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS), die uiteindelijk besloten niet veel te beslissen. . Vilardo nam de bronzen medaille mee naar huis, als de Duitse Daniela Mayer, haar rivale die, volgens de jury overbelast door het evenement in kwestie, haar zoektocht naar een podiumplaats blijkbaar belemmerde. Een oneerlijk oordeel dat uiteindelijk voor iedereen een happy end kende…

READ  Justin Murad de held in 4 uur 12

Aan de andere kant, aan de andere kant hebben we nog geen tegenstanders gevonden voor de Zwitserse Skicrossen en heeft Swiss-Ski een mooie dubbel in elkaar gezet, met dank aan Ryan Regez en Alex Fiva. We vergeten hier niet de enige magie te noemen die werd gewonnen door een atleet met een Witte Kruis-paspoort die geen twee schaatsen aan zijn voeten had: Jan Scherer. De snowboarder uit St. Gallen pakte brons in de halfpipe.

hockey flop

Gered door Killian Mutt.

Gered door Killian Mutt.

imagoimages / Xinhua

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over deze Olympische Spelen dat het moeilijk kiezen is. Maar wat we ons ongetwijfeld zullen herinneren is het fiasco van het hockeytoernooi. Geef de schuld aan de NHL, die op het laatste moment in paniek raakte toen een van zijn sterren Covid opliep en in een vreemd quarantainehotel aan de rand van Peking belandde. Deze Olympische Spelen moesten ervoor zorgen dat de beste competitie ter wereld veel publiciteit zou krijgen op het Aziatische continent, en hockey eindigde met geplaveide selecties met lokale spelers. Dacht Zwitserland dat ze het beste hockeyteam in hun geschiedenis hadden? Ze bevinden zich met Firmin, Bertchi, Mottet vooraan… De troepen van Patrick Fischer winnen hun play-offwedstrijd tegen Tsjechië met 4-2 na alles in de poule te hebben verloren en dankzij een complexe formule, totdat ze uiteindelijk van bovenaf vallen. Zonder dat iemand droomt van toekomstige Finse olympische kampioenen (1-5). En om een ​​totale flop te zijn faalde de Zwitser bij de bronzen deur, na een nieuwe les uit Finland (0-4).

richtingen voor de toekomst

Heilige oogst voor de douanier.

Heilige oogst voor de douanier.

IMAGO/NurPhoto

Dat Zwitserland ook gaat winnen in andere disciplines dan ‘simpel’ alpineskiën en mee kan doen met de beste landen op de medailletafel, is geen wonder. Je moet vooruit in de onbekeken sporten die vaak ’s nachts op Eurosport 2 worden getoond. Noorwegen wint deze eretitel en gelukkig kunnen de Scandinaviërs in bijna elke sport winnen. Duitsland eindigde als tweede onder de landen, maar het was vooral door negen van de tien titels te winnen die op het spel stonden in bobsleeën, rodelen en skeleton… Nederland eindigde twee plaatsen voor op Zwitserland, dankzij acht gouden medailles en zeventien podia in hun tempo. En shorttrackers! Ondertussen bezet Frankrijk de tiende plaats met veertien stuks van het edelmetaal. Ik heb een grote dank aan Quentin Vionne Maillet, een sportvrouw met vijf podia… Dus laten we meer douanebeambten opleiden of meer ijsbanen bouwen!