Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italië.  Man tegelijk besmet met COVID-19, apenpokken en hiv

Italië. Man tegelijk besmet met COVID-19, apenpokken en hiv

Dit is het “eerste geval van co-infectie met monkeypox, SARS-CoV-2 en HIV”. 36-jarige Italiaan testte naar verluidt positief voor zowel Covid-19, apenpokken als HIV Dagboek van infectie.

De man verbleef tussen 16 en 20 juni 2022 vijf dagen in Spanje. Negen dagen later kreeg hij koorts die gepaard ging met keelpijn, vermoeidheid en hoofdpijn. Hij testte op 2 juli positief op Covid-19. Maar op dezelfde dag verscheen er uitslag op zijn arm en toen verschenen er pijnlijke blaren op de rest van zijn lichaam.

Uiteindelijk ging hij op 5 juli naar de eerste hulp. Vermoeidheid, koorts en hoofdpijn zijn nog steeds aanwezig. De Italiaan stelt dat hij tijdens zijn verblijf in Spanje meerdere onbeschermde seksuele betrekkingen heeft gehad met mannen. Monsters bevestigen dat hij apenpokken heeft.

Enige geval van co-infectie vastgesteld

Maar de monsters wijzen ook op een hiv-infectie. Zonder precies te weten wanneer hij besmet raakte, had de man in september 2021 negatief getest op hiv.

De onderzoekers schreven: “Artsen moeten zich bewust zijn van de mogelijkheid van infectie met Covid-19 en het apenpokkenvirus, vooral bij mensen met een recente geschiedenis van reizen naar gebieden met apenpokken.”

Deze man is het enige geval van co-infectie dat tot nu toe is geïdentificeerd, “er is nog niet genoeg bewijs om te ondersteunen dat deze combinatie de toestand van een patiënt kan verergeren”, specificeren de onderzoekers.

READ  Besmettingscijfers stijgen in de Belgische grensgemeenten