Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël roept de Franse ambassadeur bijeen na stemming over het Palestijnse lidmaatschap van de Verenigde Naties

Israël roept de Franse ambassadeur bijeen na stemming over het Palestijnse lidmaatschap van de Verenigde Naties

Israël riep de ambassadeurs bijeen van landen – waaronder Frankrijk – die vóór het bestaan ​​van een ‘Palestijnse staat’ in de Verenigde Naties stemden.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op zaterdag 20 april de bijeenroeping aangekondigd van de ambassadeurs van de landen van de Veiligheidsraad die zondag vóór een volledig lidmaatschap van de Palestijnen in de Verenigde Naties hebben gestemd.

De woordvoerder van het ministerie merkte op zijn X-account op dat “de ambassadeurs van Frankrijk, Japan, Zuid-Korea, Malta, de Slowaakse Republiek en Ecuador morgen zullen worden opgeroepen” en dat “er krachtig tegen hen zal worden geprotesteerd.”

Er zal ook een protest worden ingediend bij de ambassades van landen die vóór het Algerijnse voorstel hebben gestemd, dat is verworpen en dat gericht is op het verbeteren van de situatie van de Palestijnen die sinds 2012 de status van ‘waarnemersstaat die geen lid is’ hebben verkregen.

“Terrorisme belonen”

Volgens het ministerie luidt de boodschap aan de ambassadeurs als volgt: “Een politiek gebaar naar de Palestijnen en de oproep om de Palestijnse staat te erkennen – zes maanden na het bloedbad van 7 oktober – is een beloning voor terrorisme.”

Hij voegde eraan toe: “Israël zal de oprichting van een terroristische staat die zijn burgers aan gevaar blootstelt, niet accepteren.”

De Palestijnen vroegen de Veiligheidsraad te aanvaarden dat de ‘Palestijnse staat’, die al door een meerderheid van de hoofdsteden wordt erkend, zijn ‘legitieme’ plaats binnen de Verenigde Naties inneemt.

Maar tijdens de stemming van donderdag aarzelden de Verenigde Staten, die er alles aan hadden gedaan om de stemming uit te stellen, niet om gebruik te maken van hun vetorecht, dat zij regelmatig gebruiken om hun bondgenoot Israël te beschermen.

READ  Covid : plus besoin de le présenter dans les bars et les restaurants, premier jour sans pass sanitaire ce vendredi en Catalogne

Meest gelezen