Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël roept 60-plussers op om een ​​derde dosis van het vaccin te krijgen

President Isaac Herzog, 60, zal vrijdagochtend de eerste dosis van het vaccin ontvangen.

De Israëlische premier Naftali Bennett zei donderdag 29 juli in een televisieverklaring dat Israël zijn burgers ouder dan zestig jaar oproept om een ​​derde dosis van het vaccin te krijgen.

In het licht van de toegenomen vervuiling in de afgelopen weken in verband met de verspreiding van het deltatype, lanceert de Joodse staat “Aanvullende vaccinatiecampagneNaftali Bennett zei dat vanaf zondag voor 60-plussers die meer dan zes maanden geleden zijn ingeënt. “Ik doe een beroep op alle senioren die al gevaccineerd zijn om deze extra dosis te krijgen. bescherm jezelf‘, kondigde de premier aan.

Naftali Bennett zei dat president Isaac Herzog, 60, vrijdagochtend de eerste dosis van het vaccin zal ontvangen. “Een paar dagen na de derde dosis heeft u meer immuunafweerZei Naftali Bennett.Vaccins beschermen tegen sterfgevallen, net als de griepprik, die van tijd tot tijd moet worden herhaald.»«Deze derde dosis kan levens redden,Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz, die na de premier sprak, voegde toe.

55% van de Israëlische bevolking is ingeënt

Volgens de farmaceutische gigant Pfizer, die het vaccin produceert dat vooral in Israël wordt gebruikt, “Nieuwe studies tonen aan dat een derde dosis meer dan vijf keer gelijkwaardige effecten heeft tegen de delta-variant bij jonge volwassenen en meer dan 11 keer bij ouderen.»

READ  In Tunesië werd de nieuwe grondwet met een grote meerderheid goedgekeurd

Ongeveer 55% van de Israëlische bevolking is volledig gevaccineerd dankzij een grootschalige campagne die eind december van start is gegaan, voornamelijk met de vaccins van Pfizer. Begin juni hebben de autoriteiten de vaccinatie voor jongeren van 12-16 jaar verlengd en vanaf 1 augustus kunnen kinderen van 5-11 jaar die risico lopen op het ontwikkelen van ernstige complicaties door Covid-19 worden ingeënt met de ziekte van verzekeringsfondsen .

En de Hebreeuwse staat registreerde de afgelopen 24 uur meer dan 1.400 nieuwe gevallen van infectie, vergeleken met 100 gevallen per dag medio juni. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn meer dan 15.000 actieve gevallen geïdentificeerd, van wie er 151 in ernstige toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen. In het licht van deze toename van de vervuiling heeft Israël donderdag de gezondheidskaart opnieuw uitgegeven. Alleen mensen die volledig zijn ingeënt of hersteld van Covid-19 of met een negatieve PCR-test voor minder dan 72 uur, mogen een locatie van meer dan 100 mensen betreden, binnen of buiten.