Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël-Gaza: Een minuut stilte vóór Nederland

Israël-Gaza: Een minuut stilte vóór Nederland

Voorafgaand aan de wedstrijd van aanstaande vrijdag tussen Nederland en Frankrijk in Amsterdam (20.45 uur) wordt in de Johan Cruijff Arena een minuut stilte in acht genomen ter ere van degenen die zijn omgekomen in het conflict in Israël en Gaza, aftellend naar de kwalificatiewedstrijden. Euro 2024.

>> Frans team: live info

De inhoud van het bericht moet worden gedefinieerd

Een gebaar van voorzitter Philippe Diallo, op initiatief van de Franse voetbalbond. De FFF is met haar Nederlandse zusterorganisatie overeengekomen deze eer te vervullen, met Nederland als gastland. Vrijdagochtend moeten de partijen tijdens een traditionele conferentie met de teammanagers, scheidsrechters en UEFA-vertegenwoordigers van beide teams het eens worden over de inhoud van de boodschap die tijdens de minuut stilte op de schermen van het stadion wordt getoond.

Hoewel uit de laatste rapporten blijkt dat ruim 1.350 mensen zijn omgekomen in de Gazastrook en ruim 1.200 aan Israëlische zijde, zijn de Franse autoriteiten druk bezig hulde te brengen aan de slachtoffers in Israël en Gaza tijdens de kwartfinale in Frankrijk. – Zuid-Afrika Rugby World Cup aanstaande zondag in Saint-Denis (21.00 uur). Vanaf aanstaande donderdag is er nog niets gedaan, omdat de organisatoren het risico op klokkenluidersverstoringen binnen de omheining willen minimaliseren.

Wat het voetbal betreft, is de UEFA niet van plan het eerbetoon aan de slachtoffers te centraliseren, maar heeft zij besloten alle eisen te aanvaarden van de verschillende bonden die de komende dagen bij de wedstrijden betrokken zijn.

Origineel artikel gepubliceerd in RMC Sport