Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is uw kat geestelijk gestoord?  Wetenschappelijke vragenlijst om het antwoord te vinden

Is uw kat geestelijk gestoord? Wetenschappelijke vragenlijst om het antwoord te vinden

Onderzoekers bestudeerden het gedrag van katten en de relatie met hun eigenaren om hun psychopathische neigingen te beoordelen. En het is erg gevaarlijk…

De waanzin, de schittering, het vreemde gedrag… Alle kattenbezitters hebben zich wel eens afgevraagd hoe het met hun kat gesteld is.

Wetenschappers hebben dit probleem zeer serieus genomen en het onderwerp onderzocht. De resultaten van dit onderzoek waren:
Geplaatst in Wetenschap.

“Onze katten en persoonlijkheidsverschillen inspireerden ons om dit onderzoek te starten,” zei hij. zonde Studie co-auteur, psycholoog Rebecca Evans.

Voordat ik eraan toevoeg: “Persoonlijk ben ik ook geïnteresseerd in hoe de perceptie van een eigenaar van psychopathie bij zijn kat de relatie van de katteneigenaar beïnvloedt.

Zo keurde een Brits team van de Universiteit van Liverpool het goed nauwkeurig onderzoek Het psychopathieniveau van een dier berekenen.

Ze voerden een soort test uit die van toepassing is op mensen en pasten deze aan op katten.

Om dit te doen, vertrouwden ze op de antwoorden op: 549 kattenbezitters die reageerden op de enquête om nieuwe criteria vast te stellen voor psychopathie bij katten, gebaseerd op de relatie tussen de kat en zijn eigenaar.

Er zijn verschillende niveaus geanalyseerd: durf, kwaadaardigheid, schoonmaken, maar ook vijandigheid

Het door wetenschappers voorgestelde model maakt het mogelijk om te evalueren Audacity-niveaus (hoog zelfvertrouwen en hoge tolerantie voor risico en stress), Kwaadaardig (niet gerelateerd aan anderen) en zuivering (gebrek aan impulscontrole) om psychopathietendensen te meten.

Deze drie eigenschappen kwamen ook naar voren als factoren die leidden tot een psychopathische kat, maar er kwamen ook twee andere factoren naar voren in het onderzoek: Vijandigheid jegens mensen en vijandigheid jegens huisdieren.

READ  Pointe-Noirien vond een koninklijke python in zijn huis

Ze noemden dit nieuwe stijl Het meten van psychopathie katten cIn Triarchic Plus (CAT-Tri+).

Diverse en gevarieerde vragen

In de De enquête is beschikbaar in het Engels, De 46 vragen Divers en gevarieerd, maar het heeft betrekking op durf, kwaad en onschendbaarheid.

Deze vragen zijn onder meer of de kat gevaarlijke plaatsen verkent, of de kat nieuwe plaatsen verkent, of de kat zich niet bewust is van gevaar, of de kat te hoog klimt, of de kat hoog zit en of de kat andere katten vangt. ..

Maar ook als de kat agressief is tegenover andere katten in de buurt, vallen ze aan, slaan, grommen, spelen ruw, als de kat constante stimulatie nodig heeft, als de kat loopt/zit op de dingen die ik probeer te gebruiken, als de kat rondrent het huis zonder reden Voor de hand liggend, als de kat dingen beschadigt, als de kat mij domineert, als de kat agressief is tegen kinderen.

Blijkbaar vertonen alle katten zonder uitzondering “op zijn minst enig element van psychopathie in hun gedrag”.

Als je na het lezen van dit artikel een kat hebt, slaap je misschien niet meer goed…