Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Iris Knobloch zal in 2023 het filmfestival van Cannes voorzitten

Iris Knobloch zal in 2023 de eerste vrouw zijn die het filmfestival van Cannes voorzit. Haar persoonlijke imago, internationaal en sterk geworteld in het bedrijfsleven, is fundamenteel anders dan haar voorgangers. Pierre Vute Hij was een groot staatssecretaris, jill jacob filmcriticus en Pierre Lisqueur, die na de editie van 2022 zijn derde termijn aan het roer van het festival niet zal voltooien, leidde Canal+. De CEO van I2PO, een SPAC (Special Purpose Acquisition Company) die zich sinds juli 2021 toelegt op de entertainmentindustrie, is ook Lazard-directeur en vice-voorzitter van de raad van bestuur van Accor.

Ze werkte 11 jaar bij Warner Bros. in Los Angeles en vervolgens in Londen voordat ze van 2006 tot 2020 de Franse tak van het grote Hollywood leidde. Iris Knobloch kreeg in oktober 2020 de opdracht als voorzitter van WarnerMedia in Frankrijk, Duitsland, Benelux, Zwitserland en Oostenrijk. Deze advocaat, die oorspronkelijk uit Duitsland komt, heeft een opleiding gevolgd in bars in New York, Californië en Duitsland. Ze werd verkozen voor een termijn van drie jaar, woensdag 23 maart, om het festival voor te zitten tijdens de raad van bestuur met achttien stemmen voor, zes tegen, drie witte stemmen en één gelijkspel.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Iris Knobloch zal naar verwachting in 2023 het filmfestival van Cannes voorzitten

Als kandidaat van het Ministerie van Cultuur kreeg ze een favoriet, maar haar verkiezing was niet vanzelfsprekend en zorgde voor veel opschudding. Zeven professionele filmorganisaties die bioscopen, regisseurs, producenten en distributeurs vertegenwoordigen, klaagden in een brief aan Pierre Lescure over het gebrek aan transparantie en dialoog in het verkiezingsproces. De kwestie van het gekozen profiel en het feit dat het niet werd besproken door het optreden van de tegenstander. Zozeer zelfs dat er gestemd werd over het uitstellen van de verkiezingen.

READ  TPMP: Jean-Claude Van Damme weigert het masker en het vaccin (video)

belangenverstrengeling

Bij het verdedigen van haar kandidatuur citeerde Iris Knobloch François Truffaut: Cinema is de perfecte mix van spektakel en realiteit. Hij merkte op dat Warner een groot aantal Franse films heeft gefinancierd. Om elk risico van belangenverstrengeling te vermijden, heeft de kandidaat zichzelf uitgebreid met een advocaat geraadpleegd en beloofd om “opzij te gaan” (niet deel te nemen aan de stemming) over de kwestie van de verlenging van het partnerschap met Kering (aangezien I2PO een bedrijf is dat eigendom is van door Artemis Holdings). familie Pinault). Bovendien beloofde het dat zijn SPAC niet zou investeren in distributie of in film- of audiovisuele productie. Zij is de enige ambtenaar die zich aan deze beperkingen houdt.

Je hebt 27,61% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.