Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Inwoners van de Stille Oceaan konden de “supermaan” en de totale zonsverduistering bewonderen

Inwoners van de Stille Oceaan konden de “supermaan” en de totale zonsverduistering bewonderen

Degenen die de show hebben gemist, zullen tot 2033 moeten wachten om getuige te zijn van de volgende ‘bloedmaan’, zoals de Amerikanen het noemen.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Een uitzonderlijk hemels gezicht. Liefhebbers van astronomie in de Stille Oceaan waren getuige van een “Supermaan” op woensdag 26 mei, die samenviel met een totale maansverduistering. Van Australië tot centraal Noord-Amerika waren amateurs in staat om, in tegenstelling tot een zonsverduistering, zonder enig gevaar voor het gezichtsvermogen, een enorme heldere maan van roodoranje te ontdekken terwijl de ster bewoog en zich volledig in de schaduw van de aarde bevond.

Dit fenomeen deed zich voor tussen 13:11 uur en 13:25 uur (Parijse tijd) toen deze totale verduistering van de eerste maan binnen twee jaar samenvalt, zoals eens per decennium het geval is, met het moment waarop de maan in het perigeum was, de hoogste nabij punt. Voor onze planeet. Iets dicht bij de aarde, op 360.000 km, leek de maan 30% helderder en 14% groter dan op het verste punt, 50.000 km verderop.

Degenen die de woensdagshow hebben gemist, zullen geduld moeten hebben. De volgende ‘bloedmaan’, zoals Amerikanen het noemen, zal plaatsvinden in 2033.