Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bang & Olufsen Beoplay Portal review: een genereuze bedoeïenen gaming / headset

Helaas is deze wil om alles te doen duizend keer niet altijd een deugd. Het grote slachtoffer van deze talloze mogelijke toepassingen is de ervaring van het dragen van een helm, die soms hels kan zijn.

Het moet gezegd worden dat de Gateway bijna per definitie een zeer moeilijke machine zou zijn geweest om te temmen, simpelweg door de astronomische hoeveelheid functies en bedieningselementen die ons vroegen om er meer over te weten te komen. Pas het volume aan, de intensiteit van de ruisonderdrukking, de audiobalans / voicechat in de game, open / sluit de microfoon, schakel tussen Bluetooth- en Xbox Wireless-connectiviteit, sluit een nieuw bronapparaat aan … het is allemaal klaar. Pijnlijk gepropt in een beperkt aantal bedieningsinterfaces – verschillende knoppen, aanraakvlakken en andere schuifregelaars waarvan de missie verandert afhankelijk van de bedieningsmodus van de hoofdtelefoon (nomade of de spellen) Wat erg vervelend is om te leren.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de mobiele app van Bang & Olufsen te gebruiken die al deze opdrachten op een gemakkelijk verteerbare manier biedt. De oplossing is natuurlijk niet ideaal, al was het maar vanwege het gebrek aan snelheid, maar het heeft het voordeel aanwezig te zijn – in alle omstandigheden bovendien, want zelfs wanneer de helm bedraad wordt gebruikt, blijft de Bluetooth LE-verbinding beschikbaar voor overdracht. van opdrachten van de app.

Bang & Olufsen-app verschijnt op iOS, afhankelijk van of de headset wordt gebruikt in Trekking-modus (links) of Xbox-modus (rechts) ...

Bang & Olufsen-app verschijnt op iOS, afhankelijk van of de headset wordt gebruikt in Trekking-modus (links) of Xbox-modus (rechts) …

Dus we hadden daar kunnen stoppen als deze heerlijke cake niet bedekt was geweest met het ijs dat wordt vertegenwoordigd door de vele insecten waarvan de helm ten tijde van deze test het slachtoffer was. Of het nu de tactiele chips op de headset zijn, waarvan de activering soms heel willekeurig is, ruisonderdrukking heeft een vervelende neiging om niet in te schakelen wanneer de Bluetooth / Xbox-schakelaar is ingeschakeld, en het openen / sluiten van de microfoon dat af en toe (niet altijd) gebeurt. EEN Aan het kijken Van het signaal dat wordt opgevangen door de genoemde microfoon, maar alleen in de rechter oortelefoon … we kunnen de situaties niet langer tellen die ons oorspronkelijk de poort hebben gemaakt om ons haar eraf te trekken.

Het enorme aantal manieren waarop een headset kan worden gebruikt (Bluetooth, Xbox Wireless of bedraad, met of zonder ruisonderdrukking …) maakt het helaas voor ons onmogelijk om de onafhankelijkheid in elk van deze omstandigheden te beoordelen. Dus hebben we gemeten wat volgens ons het meest voorkomende gebruik van koptelefoons is: in Xbox Wireless-modus, met actieve ruisonderdrukking.

Onder deze omstandigheden slaagde de Gate erin om 11 uur wakker te blijven tijdens de meting, wat ver onder het gemiddelde van de helmen ligt. de spellen. Dit is zeker genoeg om het gebruik te dekken dat een koptelefoon een dag kan gebruiken, maar fans van zeer lange gamesessies moeten ervoor zorgen dat ze hun koptelefoon dagelijks opladen om te voorkomen dat de brandstof opraakt.

Merk ook op dat de poort niet kan werken in de inactieve modus, zelfs niet via de mini-jack-aansluiting, en dus volledig onbruikbaar wordt wanneer de batterij leeg is.

Gateway is een 2-in-1-helm, zowel qua functionaliteit als qua akoestische prestaties. Afhankelijk van of het wordt gebruikt in Nomad-modus of in de spellen, Worden gepresenteerd twee zeer verschillende prestatiemodi en helaas zeer ongelijk.

Bluetooth frequentieresponsmeting.  Standaard zwartbalans,

Bluetooth frequentieresponsmeting. Standaardbalans in zwart, “dynamisch” in rood, “comfort” in blauw, “games” ingesteld in groen.

In het begin, dat wil zeggen bij gebruik van een Bluetooth-verbinding of mini-jack, werkt het perfect. Bang & Olufsen-hoofdtelefoons leveren speels, kristalhelder geluid, alleen gekleurd met een lichte V-signatuur die de kracht van hersteld geluid versterkt. Deze handtekening kan worden bewerkt met de mobiele app met behulp van de gebruikelijke grafische equalizer van de fabrikant, met een verbluffende presentatie, maar de effecten zijn verrassend relevant.

Harmonische vervorming, hoewel niet nul, blijft over het hele spectrum op een onhoorbaar niveau.

Harmonische vervorming, hoewel niet nul, blijft over het hele spectrum op een onhoorbaar niveau.

Het is misschien een beetje teleurstellend voor een hoofdtelefoon in deze prijsklasse, de behaalde nauwkeurigheid is niet de hoogste – benchmarks zoals Sony’s WH-1000XM4 of Jabra’s Elite 85h pronken merkbaar. Het herstel is echter indrukwekkend schoon, dynamisch, compleet en muzikaal.

Vergelijking van de verschillende ingangen: frequentierespons met standaardvergelijking in Bluetooth (blauw), mini-jack (oranje), USB / Xbox Wireless (groen).

Vergelijking van de verschillende ingangen: frequentierespons met standaardvergelijking in Bluetooth (blauw), mini-jack (oranje), USB / Xbox Wireless (groen).

Schakel nu over naar de spellen (Xbox Wireless of USB-verbinding) En Dr. Jekyll verandert in Mr. Hyde. Vanaf de V-signatuur neemt de frequentierespons plotseling een omgekeerde U-vorm aan: de hoge en lage tonen brokkelen af ​​en nemen de diepte en helderheid van de vocale boodschap in zich op. Het passeren van de equalizer – die dan een meer klassieke 5-bands equalizer wordt – is zo verplicht mogelijk om het effect van de versterker die naar het puntje van zijn neus wijst te corrigeren, wat niet geschikt is voor een hoog hoofdtelefoonbereik. Hierdoor kun je dan weinig tot geen bassen en gaten in de hoge tonen vinden, maar op een onvoldoende niveau. Het geluid behoudt een vrij smalle metaalachtige curve en de akoestische onderdompeling die wordt geboden, voldoet helemaal niet aan wat we mogen verwachten. Wat we weten dat de helm perfect kan bereiken in de Nomad-modus! Deze tweedeling is ronduit onbegrijpelijk.

Handmatige egalisatiepoging: standaardfrequentierespons in Bluetooth (blauw), standaard in Xbox Wireless (continu groen), na egalisatie in Xbox Wireless (groen gestippeld).

Handmatige egalisatiepoging: standaardfrequentierespons in Bluetooth (blauw), standaard in Xbox Wireless (continu groen), na egalisatie in Xbox Wireless (groen gestippeld).

Vergelijkingsprofiel gebruikt voor metingen in groen gestippeld hierboven.

Vergelijkingsprofiel gebruikt voor metingen in groen gestippeld hierboven.

Een kleine troost is dat de gateway wordt geleverd met een “gratis” Dolby Atmos-licentie voor koptelefoons, en wanneer de headset wordt aangesloten op een Xbox-console of Windows 10-computer, wordt Atmos-verwerking automatisch geactiveerd, via de Dolby Access-app, voor iedereen. Compatibele games en video-inhoud. De genoemde behandeling is niet gateway-specifiek en werkt met Bang & Olufsen-hoofdtelefoons net als elke andere stereohoofdtelefoon. Het biedt een ietwat boeiende virtuele ruimte, hoewel het minder rijk en subtiel is dan die gevormd door de Tempest Engine op PlayStation 5. Bovendien zou het beter werken als je een geluidsweergave zou combineren met een nauwkeuriger en actuelere hoge tonen.

READ  Ongekende foto's van Neptunus gemaakt door de James Webb Space Telescope