Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Inwoners van de gemeente Sarth kunnen gratis gebruikmaken van groene stroom

Geplaatst op wo 23 mrt 2022 om 10:55 uur

Burgemeester Legron (Sarth) is van plan om fotovoltaïsche zonnepanelen in zijn stad te installeren en een deel van hun productie gratis te maken voor de inwoners, zegt France Bleu.

Voordat Energieprijs explosieBurgemeester Legron (Sarth) biedt een milieuvriendelijke oplossing die de portemonnee van zijn bewoners kan verlichten. Het project beperkt zich niet alleen tot de installatie van fotovoltaïsche panelen.

Volgens France Bleu is Philippe Piaud van plan om een ​​deel van deze groene productie gratis te verdelen via een vereniging waar burgers zich bij kunnen aansluiten.

“We weten dat de gemeente niet alle geproduceerde elektriciteit zal kunnen gebruiken. We hebben berekend dat we de elektriciteitsrekening met 200-300 euro per huishouden kunnen verlagen. Zelfs dat was vóór de huidige prijsverhoging.”legt burgemeester Legron uit.

“bewustzijn verhogen”

Voor Philip Piaud is de aanpak niet alleen economisch. “Het idee is ook om het publiek bewust te maken. Als je lid bent van een vereniging, kijk je goed wat er gebeurt, of de panelen werken, of ze onderhoud nodig hebben. Vandaag drukken we op één knop en al het andere ontgaat ons. Een deel van het elektrische systeem is hersteld, iedereen zal de brede problematiek beter begrijpen.”zegt de burgemeester.

Volgens France Bleu zullen de inwoners van Ligron moeten wachten tot 2023 om te profiteren van dit project, dat zowel de installatie van zonnepanelen als de montageconfiguratie vereist.

READ  'S Werelds sterkste magneet komt binnenkort op de Iter Reactor-site