Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Infectiegraad, ziekenhuisopname, vaccinatie, masker … Waar is de Dordogne?

Geschreven door Stephanie Claude

De epidemie blijft afnemen. Vanaf maandag 4 oktober mogen scholieren het mondkapje afdoen, dat is niet meer verplicht op plaatsen met een gezondheidskaart.

1 De verspreiding van het virus vertraagt ​​verder

De circulatie van het Covid-19-virus blijft vertragen in de regio Dordogne. Volgens de laatste gegevens die op zaterdag 2 oktober zijn gepubliceerd, is het besmettingspercentage gedaald tot 25 positieve gevallen per 100.000 inwoners (vergeleken met Van 31,1 tot 23 september). Het ligt onder het Nouvelle-Aquitaine-gemiddelde van 37,5. Het testpositiviteitspercentage daalde ook tot 0,8% (-0,2 punten). In totaal hebben sinds het begin van de epidemie 25.847 mensen positief getest in de Périgord.

2 Minder patiënten in ziekenhuis

De verslechtering zet zich voort in de Dordogne-ziekenhuizen. Ze ontvangen 92 patiënten (tegenover 98 op 26 september), van wie er drie op de intensive care liggen (-1). De epidemie veroorzaakte 262 doden.

3 Vooraf vaccineren bij jongeren

302.667 Périgourdins hebben nu een volledig vaccinatieschema met twee injecties, dat is 74,1% van de bevolking. Het is iets slechter dan op de schaal van Nouvelle-Aquitaine (77,9%). Voor de jongste gerapporteerde was 68,3% van de 12-17-jarigen volledig gevaccineerd (tegen 61,2% vanaf 21 september). Maar ook hier presteert de afdeling onder de regio waar dat percentage 75,1% is. Wat betreft vrije gezondheidswerkers, op 30 september had 94,8% van hen ten minste één dosis gekregen. Onder professionals in verpleeghuizen en afdelingen voor langdurige zorg is dat 90,8%.

4 Het masker, op sommige plaatsen meer verplicht

De afname van de epidemie maakt het mogelijk om enkele maatregelen te verzachten. Dit is het geval op scholen waar het dragen van een mondkapje voor leerlingen vanaf maandag 4 oktober niet meer verplicht is. Sinds 30 september, is het ook mogelijk om het masker te laten vallen op plaatsen en instellingen die onderworpen zijn aan de gezondheidskaart (uiteraard op vertoon van de genoemde kaart), als de exploitant of organisator van het evenement hier niet om vraagt: cafés, restaurants, musea, bioscopen, theaters enz.

READ  Door deze populaire vrucht een uur voor het slapengaan te eten, slaap je beter