Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Vittel zijn 1.000 mensen tegen de afschaffing van 171 banen bij Nestlé Waters

In Vittel zijn 1.000 mensen tegen de afschaffing van 171 banen bij Nestlé Waters

In het licht van het managementplan van Nestlé Waters om 171 banen te schrappen, De verpakking verzwakt niet Bij Vettel is het precies het tegenovergestelde. Tien dagen geleden verzamelde de vorige mobilisatie iets meer dan 200 mensen Maar deze zaterdag kreeg het meer aandacht.

De stoet trok richting het gemeentehuis van Vittel
De stoet trok richting het gemeentehuis van Vittel © Radio Frankrijk
Carlo Leto

bijna Duizend mensen De wedstrijd begon vanuit het Bolomi-stadion en ging naar het gemeentegebouw van Spa City. Zij waren aanwezig in de optocht medewerkers nestel wateren, Bewoners Die zich zorgen maken over welk locomotiefgebied en scoresWord verkozen Lokale bewoners, waaronder burgemeester van Vettel Frank Berry, burgemeester van Contrexville Luc Gueric en vertegenwoordiger Jean-Jacques Gauthier.

Een grote menigte draagt ​​witte T-shirts met de tekst ‘Nul ontslagen’. Thierry is 55 jaar oud, dit is zijn derde evenement en hij heeft zijn hele carrière bij Vettel doorgebracht: “Ik heb mezelf lichaam en ziel gegeven, en ik krijg in december te horen dat ik niet terugkom? Wat is dit ? We kunnen onszelf niet zo weggooien“Florian keerde 13 jaar geleden terug naar Nestlé en maakt zich zorgen over zijn twee kinderen als hij zijn baan verliest. In de parade zijn er ook bewoners zonder directe banden met de fabriek, zoals Severin, die met Nestlé kwam paraderen: “Alle bedrijven, scholen en alles om hen heen zullen de gevolgen ondervinden. Misschien moeten we hen ook steunen, zodat onze stad aantrekkelijk blijft. Als we niet vechten, hebben we niets meer“.

READ  EDF Werknemers Aandeelhoudersvereniging EDF.PA kondigt een klacht aan tegen de staat - 17-07-2022 om 23:07

Met zijn driekleurige sjaal komt Frank Perry, burgemeester van Vittel, aan het woord en biedt bemiddeling aan: “Wij luisteren en zijn bereid bijeenkomsten te verplaatsen naar een neutrale locatie zoals het stadhuis. Op een gegeven moment zullen mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen“De gemeenteraad van Vettel moet stemmen over een motie om de werknemers van het bedrijf te steunen.

Vakbonden en lokale gekozen functionarissen demonstreerden samen tegen het banenverlies bij Nestlé Waters Vogue
Vakbonden en lokale gekozen functionarissen demonstreerden samen tegen het banenverlies bij Nestlé Waters Vogue © Radio Frankrijk
Carlo Leto

“We betalen al dertig jaar dividend.”

Aan de kant van de vakbonden is dagelijkse mobilisatie met dezelfde vraag altijd welkom, waarbij oudere werknemers worden ondersteund richting pensioen en niet volledig wordt ontslagen. Stephane Cachet is secretaris van CGT Nestlé Waters: “Een pre-gepensioneerde zal waarschijnlijk op het grondgebied blijven, terwijl een ontslagen persoon het risico loopt het grondgebied te verlaten […] Nestlé zegt dat het sociaal verantwoordelijk is, een plicht heeft jegens de regio en dat het natuurlijke hulpbronnen exploiteert. We betalen al 30 jaar dividend“.

De volgende bijeenkomst staat gepland voor woensdag en de vakbonden roepen op tot een betoging om druk uit te oefenen op het management.

Details van Cedric Leto op locatie, middag.

downloaden

De stoet werd op grote schaal gevolgd door omwonenden
De stoet werd op grote schaal gevolgd door omwonenden © Radio Frankrijk
Carlo Leto