Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Rochelongue, de mysteries van een 2600 jaar oude onderwaterschat

In Rochelongue, de mysteries van een 2600 jaar oude onderwaterschat

De schat gevonden in Rochelongue, bij Agde, bestaat uit 1.700 stukjes. André Buscaras

Onderzoek – Een halve eeuw geleden gevonden bij Agde en eerst in detail bestudeerd.

Het is een verhaalSchipbreuk Zijn wrak is niet gevonden. Uit een 2.600 jaar oude onderwaterschat, bijna een halve eeuw geleden ontdekt maar zo groot dat het wegens gebrek aan tijd en voldoende investeringen nooit onderwerp van wetenschappelijke analyse is geweest. En het beleg dat in maart 2020 werd getoond, is een team van vier archeologen Frans en Spaans kans om hem uiteindelijk te verslaan. Samen met de Presses Universitaires de la Méditerranée publiceerden ze een boek van 338 pagina’s met de resultaten van hun werk (1).

Ironisch genoeg, hoewel het nog nooit eerder is gepubliceerd, is deze repository erg populair in de wetenschappelijke gemeenschap. “Dit is de meest verbazingwekkende ontdekking van die periodehij legt uit Jean Gillanopleidingsdirecteur bij EHESS, hoogleraar elementaire geschiedenis aan het Collège de France en eerste vestiging. Het zou worden gegeven door de Universiteit van Montpellier, maar de studenten en professoren slaagden zonder …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 89% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Klimaat van Lyon in 2050