Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Oeganda zijn tijdens de jaarwisseling meerdere mensen om het leven gekomen door een stormloop in een winkelcentrum

In Oeganda zijn tijdens de jaarwisseling meerdere mensen om het leven gekomen door een stormloop in een winkelcentrum

Ten minste negen mensen, onder wie kinderen, zijn gedood en verscheidene anderen gewond geraakt bij een stormloop in een winkelcentrum in de hoofdstad van Oeganda, Kampala, tijdens de nieuwjaarsviering.Vers Januari, de politie.

Na het vuurwerk buiten het winkelcentrum Freedom City ten zuiden van de hoofdstad, Er volgde een stormloop, waarbij vijf mensen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten.Dat zegt politiewoordvoerder Luc Oeseguerre in een verklaring.

Reddingswerkers kwamen ter plaatse en brachten de gewonden naar het ziekenhuis, waar negen doden werden bevestigd., is voltooid. Dit werd uitgelegd door de heer Oyesigneri ” Jong “ Zij behoorden tot de slachtoffers en stelden de feiten aan de kaak “onverschilligheid en verwaarlozing”, zonder verder op details in te gaan. De meeste slachtoffers Jongeren tussen de 10, 11, 14 en 20 jaarDat zei politiewoordvoerder Patrick Onyango van Kampala tegen AFP.

“het was chaos”

stormloop “We begonnen toen we naar het vuurwerk gingen kijken.”zei een van de overlevenden, Sylvia Nakalima, 27, een ondernemer in Kampala. “Er was een enorme menigte. Mensen begonnen elkaar te duwen (…)Waardoor sommige mensen vielen. De kinderen huilden en het was zo chaotisch., Ik ging door. Op de beelden die door NTV werden uitgezonden, verzamelden zich een aantal rouwende families voor een mortuarium in de hoofdstad.

In 2009 werd één persoon gedood en raakten drie anderen gewond bij een stormloop buiten een pretpark in de stad Kansanga, dicht bij de hoofdstad. Nieuwjaarsvieringen in Oeganda, een land in het gebied van de Grote Meren in Afrika, waren de eerste in drie jaar, na beperkingen die waren opgelegd vanwege de Covid-19-pandemie en veiligheidsproblemen.

READ  Er werd een voorlopig akkoord bereikt om het schuldplafond te verhogen
Lees ook: Oeganda: President Museveni wil ondanks de ebola-epidemie toeristen geruststellen

De wereld met Agence France-Presse