Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nice demonstreerden milieuactivisten zaterdag voor IKEA

“Nee tegen beton, nee tegen beton!”zingend in het koor voor de ingang van Ikea.

De jonge set ‘Never Again’ speelde zaterdagochtend 06 in de voortuin van de Zweedse meubelgigant. Dertig actieven, platen verwarmd door de brandende zon, geen stukje gras, geen sprietje schaduw.

Hier is het hele probleem, opgesomd die Earthbounders, in godsnaam, die flyers uitdelen aan voorbijgangers…vaak gehaast om hun boodschappen te doen in plaats van over het milieu te praten.

“geen tijd!” , Een vader die met zijn kinderen naar de winkel rent, moppert. “ nogmaals!”, Een ander veegt.

“Stop, stop duizend keer!”

Maar de demonstranten hielden vol. Ze hebben een boodschap te sturen. “We proberen de burgers bewust te maken van het feit dat er dankzij de aanleg nog maar 3000 hectare vruchtbaar bouwland over is in de Var-vlakte”Geneviève Legay, 70 jaar oud, alle strijd van vrede en groen.

“Niet zo lang geleden was de vlakte van Var de graanschuur van de Alpine Maritimes … het was vóór al deze betonnen nederzettingen”, Florence Ciaravola (CGT Educ’Action) is volop aanwezig. Ze voegde eraan toe dat de tragedie is dat “Dit gebied is verwoest door IKEA, maar niet alleen. Er zijn kantoren, gebouwen, winkelcentra, een speeltuin… en projecten blijven zich ontwikkelen. Stop, stop duizend keer, stop met het maken van grond! We hebben de gewassen nodig, de tuiniermarkt en de biologische gewassen die onze restaurants kunnen bevoorraden.”

IKEA icoon “Maar achteraf gezien is het voorbij.”.

Zet RN 7 om in Golfe-Juan

Andere projecten baren hen zorgen: RN 7 offset naar Golfe-Juan, MIN offset naar Baronne “dat zal de beschermde soorten vernietigen.”

Het is ongeveer 11 uur. Tussen twee aankondigingen van het merk Ikea Family Card waarmee je tien keer gratis kunt betalen, blijven milieuactivisten het schip overnemen. Ongekende motieven:Door dat alles hebben we geen voedselsoevereiniteit meer. Vandaag hebben we slechts 2,5 dagen voedselreserves in ons departement versus 5 dagen voor de rest van Frankrijk‘Ze hebben ruzie.

READ  Loto FDJ-resultaat voor maandag 12 april 2021: online trekking

Giselle en Jose komen hand in hand aan uit “In de toeristen zie IKEA Ze luisteren en zijn het erover eens: “Het is waar dat deze winkel banen heeft gecreëerd… in ruil daarvoor moeten ze prachtige tuinen maken. Er moet een balans zijn, maar als het om geld gaat…”


1. Die in het bijzonder verzamelt: Attac, CGT Educ’Action, FSU, Solidaires, Union of Peasants, Greenpeace, ANV-COP 202 / XR, Friends of the Earth / Pom’écolo 06, Oxfam, Nord -Sud Développement, Collective Citizens 06 enz.