Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In New York is de noodtoestand uitgeroepen, omdat de gevolgen van orkaan Ida grote overstromingen hebben veroorzaakt

Wat je hoort te weten

metro treinen Verspreid onder zware regenEn voertuigen op wegen kwamen volledig onder water te staan. In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 september viel er in New York hevige regen, toen de restanten van orkaan Ida, waarbij in het zuiden van de Verenigde Staten zeven mensen omkwamen, passeerden. Gezien de ernst van de situatie veroorzaakt door orkanen en overstromingen, is de noodtoestand uitgeroepen in de staat New York. Volg de evolutie van de situatie met franceinfo.

Na de stad werd de noodtoestand uitgeroepen in de staat New York. “We zijn getuige van een historisch klimaatgebeurtenis, met recordregens, brute overstromingen en gevaarlijke omstandigheden op de weg”De burgemeester van New York, Bill de Blasio, verklaarde, voordat hij de noodtoestand in de stad afkondigde. Dit werd kort daarna gevolgd door gouverneur Katie Hochhol.

Bewoners werden uitgenodigd om dekking te zoeken. Bewoners van gebieden die getroffen zijn door de stortregens worden aangemoedigd om binnen te blijven en niet in hun auto of de metro te rijden. ‘Ga nu schuilen. Rondvliegend puin zal gevaarlijk zijn voor degenen die geen beschutting hebben gezocht.’, tweette Notify NYC, een noodcommunicatieprogramma in New York City.

Minstens zeven doden. In Pennsylvania, New Jersey en Maryland werden indrukwekkende tornado’s gezien, waarbij een 19-jarige stierf en een andere vermist nadat een gebouw onder water kwam te staan, waardoor het dodental in Ida op zeven komt.

READ  Frankrijk versnelt vaccinatie, live debat over de hele wereld over het verhogen van patenten