Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland kan de troonopvolger, de koning of koningin trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.

“De regering is van mening dat de troonopvolger met iemand van hetzelfde geslacht kan trouwen zonder afstand te doen van het recht op de troon”, zei de premier dinsdag in een brief aan het parlement.

De Nederlandse regering beschouwt Nederland als de troonopvolger van het eerste land dat het homohuwelijk in 2001 legaliseerde, en premier Mark Rutte heeft gezegd dat een persoon van hetzelfde geslacht kan trouwen zonder zijn erfenis te verliezen. Na publicatie van het boek door een staatsrechtdeskundige die vindt dat kroonprinses Amalia (17) in principe niet op de troon mag zitten als hij met een andere vrouw trouwt, Root werd om zijn mening gevraagd.

“De regering is van mening dat de troonopvolger met iemand van hetzelfde geslacht kan trouwen zonder afstand te doen van het recht op de troon”, zei de premier dinsdag in een brief aan het parlement. “Daarom vindt de regering niet dat een erfgenaam of koning afstand moet doen van de troon als hij/zij wil trouwen met een echtgenoot van hetzelfde geslacht”, aldus Rutte. Amalia, oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima Hij is van Argentijnse afkomst en heeft geen commentaar gegeven op de kwestie of zijn privacy in het algemeen.

Het Nederlandse koningshuis had moeite om te veranderen

Het homohuwelijk is in Nederland al twintig jaar legaal, maar koninklijke huwelijken hebben parlementaire goedkeuring nodig. De premier erkende dat dit een “beetje ingewikkelde” vraag was met betrekking tot de erfelijke rechten van kinderen van koninklijke paren die homoseksualiteit bedrijven. Hij verklaarde op televisie dat de grondwet in dit opzicht “in strijd is met het familierecht”, en benadrukte dat de regering en het parlement de zaak zouden kunnen onderzoeken als de kans zich voordoet.

READ  In Nederland worden gegevens van op Covit-19 geteste personen online verkocht

Mediacritici prezen de stap. “De erfgenaam van de troon die met iemand van hetzelfde geslacht wil trouwen, is de geestelijke van deze tijd”, zei dhr. De brief van Root, een van hen, Fritz Wester, werd geciteerd door RTL.

Het Nederlandse koningshuis worstelt met de veranderingen die plaatsvinden. In juni, Prinses Amalia deed afstand van de rechten voor haar jaarinkomen van 1,6 miljoen euro ($ 1,8 miljoen) voelde zich beschaamd om dat bedrag te ontvangen voordat hij zijn overheidsverantwoordelijkheden volledig aanvaardde, terwijl andere studenten met een financiële crisis werden geconfronteerd.

Geen fokken is verboden