Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Londen werd een gigantisch concert en een spervuur ​​van sterren gehouden om de 70e verjaardag van het bewind van Elizabeth II te vieren

Elton John, Rod Stewart, Alicia Keys, Duran Duran, Andrea Bocelli… Op zaterdag 4 juni traden de grootste namen uit de pop- of klassieke scene op op het podium, voor Buckingham Palace, in een show die de derde en voorlaatste day of Viert het platina-jubileum van de 96-jarige, met een ongeëvenaarde levensduur in het VK.

Quinn, met Adam Lambert die zingt, begon de avond met een aantal van haar liedjes, zoals: “Wij zijn de kampioenen”Voor 22.000 toeschouwers die met Union-vlaggen zwaaien, Jack, evenals kroonprins Charles en zijn oudste zoon William, die met zijn vrouw Kate en twee van hun kinderen kwam. Tienduizenden toeschouwers zonder kaartjes volgden de gigantische schermen in het winkelcentrum, een imposante slagader die uitkijkt over het paleis. “Het is geweldig om terug te zijn”Queen-gitarist Brian May vertelde de BBC, 20 jaar na het spelen van het volkslied “God red de koningin” Neergestreken op het dak van het paleis ter gelegenheid van het gouden jubileum van de koning.

Maar de echte ster van de avond, Elizabeth II, was afwezig vanwege haar broze gezondheid, aangezien ze de ceremonie liever op tv zag en deze live op de BBC uitzond. Geliefd om haar plichtsbesef en gevoel voor humor, maakte ze echter een verrassende verschijning in een korte humoristische video die voor de aftrap werd uitgebracht, waarin ze thee dronk met het onhandige icoon Paddington Bear.

stabiliteitssymbool

Kroonprins Charles, 73, geprezen “Zijne Majesteit” Wie is ook van hem? ” Mama “. ” Bedankt “ voor deze “Al het leven staat in dienst van anderen”zei hij, voor een juichende menigte. “Je hebt met ons gelachen en gehuild en vooral, je zit er al 70 jaar”Hij voegde eraan toe, herinnerend aan de belofte van Elizabeth, een prinses van 21 jaar oud, om haar onderdanen de rest van haar leven te dienen.

READ  Video. Katherine Ringer zakt in elkaar op het podium tijdens een concert in Luik
Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Elizabeth II, zeventig jaar heerschappij en stille overgang

Ondanks haar gezondheidsproblemen toont de koningin geen enkele wens om af te treden, ook al wendt ze zich steeds meer tot haar oudste zoon om haar te vertegenwoordigen. Zijn kleinzoon William hield hem een ​​pleidooi voor planeet Aarde voor een paleis dat als decor dient voor majestueuze verlichting. Een symbool van stabiliteit in een eeuw van grote onrust, de super populaire Elizabeth II besteeg de troon op 25-jarige leeftijd, op 6 februari 1952.

Tijdens de avond stroomden ook tal van vooraf opgenomen eerbetoon binnen, van beroemdheden als James Bond-acteur Daniel Craig, voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama of poplegende Elton John, die een ontroerend optreden gaf van “je liedje”. Amerikaanse zangeres Diana Ross, 78, “Ik ben zeer verheugd u uit te nodigen om op te treden bij deze belangrijke gelegenheid.”Het wordt afgesloten met een avond van twee en een half uur waarin de bijdrage van het VK en de landen van het Gemenebest aan muziek, het milieu, sport en muziektheater in de afgelopen 70 jaar wordt gevierd.

Live : Herbeleef de eerste dag van het jubileum van koningin Elizabeth II in het Verenigd Koninkrijk

“Onze laatste koningin”

Een vreugdevolle boog van nationale eenheid Te midden van een crisis in de kosten van levensonderhoud gaan de jubileumvieringen door tot zondag, dankzij een vierdaags lang weekend. De koningin verscheen tot nu toe alleen op de eerste dag op donderdag, twee keer zingend op het balkon van Buckingham Palace.

READ  Alexandra Henrión Claude dreigt de groep te verlaten na fatale uitspraak van Eric Naulieu (video)

Maar toen had hij last van“Ongemak”, miste ze vrijdag de religieuze dienst ter ere van haar in de St. Paul’s Cathedral. Ondanks haar passie voor paarden gaf ze zaterdag toe om naar de beroemde Epsom Derby te gaan, die ze zelden miste. Het is niet bevestigd dat hij zondag bij de val van het doek aanwezig zal zijn. Onder de afwezigen van het feest van zaterdag waren prins Harry en zijn vrouw Meghan, die uit Californië kwamen maar ervoor kozen om de verjaardag te vieren van hun dochter Lillipet, die de koningin voor het eerst in privé zou ontmoeten.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Londen haastte de menigte zich om de koningin ‘voor de laatste keer’ te zien

Zondag kan regen het feest bederven als er tienduizenden buitenlunches gepland staan ​​bij de buren. Een grote stoet moet de festiviteiten aan het eind van de middag in Londen afsluiten met zo’n 10.000 deelnemers. De show eindigt voor Buckingham Palace, waar Ed Sheeran zijn beroemde lied moet zingen ter ere van de koningin. “perfect”.

Velen die de jubileumvieringen bijwoonden, wisten dat dit de laatste keer zou kunnen zijn dat ze hun koning zouden zien. “Ze is onze laatste koningin. En ik denk dat ze een geweldige koningin is.”gefascineerd door Agence France-Presse Wendy Flynn, een huisvrouw-moeder die deelneemt aan een straatfeest in Londen.

De wereld met AFP