Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Lombardije, de extreme moderniteit van Villa Necchi Campiglio

reportageGedurende de zomer opent ‘M’ de deuren van uitzonderlijke villa’s die open zijn voor het publiek. Deze plek in Milaan is een meesterwerk van Piero Portaluppi, de architect die populair was bij de hogere middenklasse van de Lombarden van de vorige eeuw.

De legende gaat dat op een avond, in het begin van de jaren dertig, het echtpaar Campiglio bij zijn terugkeer van de opera vermist werd in de mist van Milaan. Ze merkten dat hun Isotta Fraschini-motor te midden van grote bomen met onopvallende silhouetten een bord “te koop” sneed. De volgende dag kocht Angelo Campiglio dit park van graaf Cicogna die uitkijkt via Mozart. Hij vroeg de beroemde Italiaanse architect Piero Portaluppi om daar een landgoed te bouwen. Deze ingewikkelde en geweldige man zal een geheim en uniek juweel van de aarde opgraven. Een landhuis in het hart van de stad, van extreme verfijning en moderniteit, uitgerust met een zwembad (een van de eerste in de stad), een tennisbaan en een grote tuin, waar veel vooraanstaande gasten zullen komen genieten van de favoriet van de gastheer cocktail: een negroni.

Angelo en Gigina Campiglio, evenals diens zus, Nida Nikki, leiden een beslist alledaags leven in Milaan. De twee zussen zijn onafscheidelijk van de ongeveer veertig kilometer verderop gelegen stad Pavia, waar hun familie een klein imperium van metaal en gietijzer runt. Terwijl hun broer, Vittorio, voorbereidingen trof om de naaimachine te democratiseren door een model te lanceren dat een belangrijk product zou worden van de Italiaanse economische boom, gaf Angelo Campiglio halverwege de jaren twintig zijn activiteiten als arts op om zijn fabriek in Cannes te runnen .

READ  Fan van Caesar's "Dread"-serie en volgers van Koh Lanta: Sarkozy vertelt zijn tv
Het balkon, het middelpunt van de villa, opent royaal naar buiten en maakt gebruik van de ontworpen beveiligingsapparatuur als esthetische elementen op zich.  In Milaan, 27 juni 2022.
Rondom de eeuwenoude villa staat magnolia, die licht en kleur binnenlaat in de omringende natuur.  In Milaan, 27 juni 2022.
Op land gekocht van de familie Cicogna ontwierp Portaluppi een elegante tuin met een zwembad en een tennisbaan.  In Milaan, 27 juni 2022.

Gedurende deze tijd delen Gigina en Nedda hun tijd tussen salons in Milaan, jachtpartijen op het platteland en reizen naar Europa of het Midden-Oosten. Zij zijn degenen die ervoor zullen kiezen om de villa te schenken aan Fondo per l’Ambiente Italiano (FAI, Stichting voor de bescherming en bevordering van kunst en natuur in Italië), nadat hun ontwerper, Giulia Maria Mozzoni, ervoor heeft gezorgd dat ze van hem afkomen alsof het van haar was.

Sinds 2008, na een zorgvuldige restauratie door de kleinzoon van Piero Portaluppi, is het mogelijk om de villa te bezoeken en een kijkje te nemen in het leven in de high society van Milaan in de vorige eeuw – die het land meer dan één stijl oplegde: orde.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Ascension E-1027, het architecturale meesterwerk van Eileen Gray

Deze grote industriële bourgeoisie van Noord-Italië heeft veel te danken aan Piero Portaluppi, die er een weelderig decor voor creëerde, waarbij neoklassieke, futuristische en art-deco-elementen werden gecombineerd met subtiliteit en ironie. Toen in 1932 Angelo Campiglio solliciteert met hem, en Portalupe, die op het punt staat zijn kaart van de fascistische partij af te nemen, is ongeveer veertig jaar oud en heeft al meer dan 300 prestaties. Onder hen de restauratie van de Pinacoteca di Brera na de Eerste Wereldoorlog, het Italiaanse paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Barcelona in 1929, of in de buurt van Mozart, de Civico Planetario Ulrico Hoepli (Milaan Planetarium) en het Palazzo della società Buonarroti-Carpaccio-Giotto , een luxe woning .

READ  “Ik zal mezelf nooit toestaan ​​te worden belasterd, vernederd en bedreigd door een seriemoordenaar” (video)

Je hebt nog 67,07% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.