Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Lens zal Paris Saint-Germain het leven ontdekken zonder Neymar of Messi

In Lens zal Paris Saint-Germain het leven ontdekken zonder Neymar of Messi

Paris Saint-Germain beleeft zondag een historische avond in Lens. Voor het eerst dit seizoen speelt hij zonder twee van zijn drie aanvallers. Christophe Galtier Sibley zou het prima doen zonder die overstuur. Als de afwezigheid van Lionel Messi te verwachten was – met de Argentijn die zijn vakantie beëindigt na het succes van de Wereldbeker en de volgende dag zou terugkeren naar het Camp des Loges – was de afwezigheid van Neymar dat niet.

De Braziliaan werd woensdag tegen Strasbourg (2-1) in de 62e minuut van het veld gestuurd voor een tweede gele kaart die hem namens de 17e speeldag de trip naar Bullert zou ontzeggen. Dit last-minute pakket zal de taak bemoeilijken, of op zijn minst de opties aanzienlijk beperken, voor de coach en zijn staf om de aanvalslinie van PSG te vormen.

Ter ondersteuning van Kylian Mbappé zullen Galtier en zijn assistenten moeten kiezen tussen Pablo Sarabia, Carlos Soler en Hugo Ekitike. Tenzij je kiest voor een meer gedurfde oplossing. Als ze besluiten om het 4-4-2-ruitpatroon te behouden waarin het team zich al enkele weken ontwikkelt, zou Soler de plaats van Neymar op de 10e positie moeten innemen om de aanvallers te ondersteunen. Mbappé is gegarandeerd een vaste basisspeler, tenzij er tegen zondag een storing is, waardoor er nog maar één plek over is in de aanval. Voor deze ontmoeting, die een grote test belooft te worden voor Paris tegen zijn tweede plaats in de ranglijst, zou Sarabia’s ervaring wel eens speciaal kunnen zijn.

READ  Didier Deschamps verlengde het voorzitterschap van het Franse nationale team tot het WK 2026

Sarabia, een verademing

Auteur van een zeer goed seizoen vorig jaar onder de vlag van Sporting Portugal, de 30-jarige Spanjaard, die in de achtste finales door Marokko werd uitgeschakeld op het WK (0-0, 0-3 op de pennen) , biedt meer garanties dan de vroegere Rémois. Zelden bevooroordeeld vanaf het begin (slechts vijf keer in alle competities) dit seizoen, gaven hij en Soler PSG wat vaart toen hij woensdag voor het laatste kwartier in de wedstrijd kwam, gaf Galtier toe tijdens een persconferentie.

Ekitike, het rijdier van woensdag, woog een beetje en toonde veel onhandigheid, ook al was hij vrijgevig in zijn races. Hij slaagde er niet in een goede doelkans te creëren met een voorzet van Nordi Mukele (45+1) en ergerde Neymar in de tweede helft door de voorkeur te geven aan een solo-oplossing in plaats van een pass op het voormalige Barcelona. Zijn jeugd (20) en de statusverandering in zijn carrière door van Stade de Reims naar PSG te verhuizen, zouden zijn moeilijkheden in Parijs kunnen verklaren. Lijkt een beetje zwak op zondag. Galtier heeft twee dagen de tijd om de beste aanvallende combinatie te vinden.