Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Kentucky vallen de Republikeinen, net als in de rest van de Verenigde Staten, de school aan

Erkenning en dan woede. In het voorjaar ervoer Willie Carver deze gevoelens in recordtijd. Verkozen tot Kentucky Teacher of the Year uit 42.000 van zijn collega’s, had deze open en genereuze man het voorrecht om uitgenodigd te worden in het Witte Huis en vervolgens te getuigen voor het Congres. Hij sprak over zijn professionele ervaring, zijn homoseksuele identiteit en de noodzaak om LGBTQ+-studenten en -leraren te beschermen. adres “Onweer” Wat de openbare school dreigt terug te trekken: haar politisering. Het fenomeen verergerde toen de tussentijdse verkiezingen van 8 november naderden.

De school waar Willie Carver werkt, in Mount Sterling, een klein stadje op 60 kilometer van Lexington, mag trots zijn op haar vertegenwoordiger. Ze noemde deze onderscheidingen echter niet eens in haar communicatie. Integendeel, de leraar werd bij zijn terugkeer uit Washington het slachtoffer van een lastercampagne. Een vrouw, in opdracht van de Anglicaanse kerk, ging voor het schoolbestuur om de LGBTQ-discussieclub aan de kaak te stellen die ik had opgericht. Ze zei dat we de kinderen willen indoctrineren en ze willen opnemen in de sekscultus. Je schilderde me af als een freak. »

In het hart van het conservatieve, landelijke Amerika is dit soort geklets verwoestend. Willie Carver heeft uit voorzorg bewakingscamera’s rond zijn huis geplaatst. Het schoolbestuur aarzelde niet. Ik kreeg niet de indruk dat hij bedreigd werdlegt Rocky Franz uit, tot deze zomer de directeur van de school. Willie was een geweldige leraar die hiervoor geboren is. En de directeur is altijd in gesprek met de klagende ouders. » Vanwege de verlegenheid wilde hij de aanklacht tegen Willie Carver niet bespreken.

READ  Een agressieve vos veroorzaakt opschudding in het Capitool van de VS voordat hij wordt gevangen
Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Donald Trump schaduwt de Republikeinse tussentijdse campagne

Eind juni, na zeventien jaar in een klaslokaal, stopte zijn leraar Engels en Frans, te moe. “Ik koos voor mijn gezond verstand.” Hij werkt nu aan de Universiteit van Kentucky, waar hij studenten helpt bij hun loopbaan, maar hij is de belichaming van een zaak gebleven. Elke week krijgt hij berichten van voormalige klasgenoten of studenten die zijn lastiggevallen, denken aan ontsnappen, niet weten wie te vertrouwen.

Willie Carver, de Kentucky Teacher of the Year, stopte met de school waar hij als leraar werkte nadat hij discriminatie had ervaren.  Op 12 oktober 2022 in Mount Sterling, Kentucky.

Willie Carver groeide op in barre omstandigheden, soms zonder stromend water of elektriciteit thuis, omringd door de vriendelijkheid van zijn leraren. Zijn vader, een Vietnamveteraan, was een mijnwerker en daarna een vrachtwagenchauffeur, en was meerdere keren getrouwd. Toen Willie op 19-jarige leeftijd zijn homoseksualiteit aankondigde, maakte hij zich zorgen. “Je moet altijd de dapperste persoon in de kamer zijn.”

Je hebt nog 76,39% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.