Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In het licht van het epidemische herstel roepen hoge autoriteiten op tot de implementatie van een nieuwe boosterdosis

daar nu 50000 kwestie getest Elke dag positief in Frankrijk: 40% stijging in één week. Een ander punt van zorg voor de autoriteiten: de toename van ziekenhuisopnames.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Of ze nu positief testen, bij contact of gewoon uit voorzorg, het aantal mondkapjes is de afgelopen dagen toegenomen. En met een goede reden: het aantal COVID-19-gevallen is in één week met 40% gestegen.

>> Covid-19-cijfers: sterfgevallen, ziekenhuisopnames, vaccinaties … Volg de evolutie van de epidemie in Frankrijk en de rest van de wereld

Er zijn dus gemiddeld meer dan 50.000 positief geteste gevallen per dag, evenals een toename van ziekenhuisopnames, met een alarmerend aantal van 600 nieuwe opnames per 24 uur. Op maandag 20 juni verdubbelde het aantal nieuwe gevallen van Covid echter bijna in 24 uur, een stijging van 46%. De incidentie stijgt in meer dan 50 divisies.

Er zijn tal van elementen die de autoriteiten uitdagen en verontrusten: daarom heeft de regering de oudere volwassenen opgeroepen om hun tweede dosis van de booster, de vierde dosis, toe te dienen. Slechts een kwart van de in aanmerking komende personen ontving deze herinnering.

Het zijn echter de meest kwetsbare mensen die bij besmetting het meest naar het ziekenhuis gaan: momenteel zijn acht op de tien Covid-patiënten in het ziekenhuis ouder dan 60 jaar. Als de epidemie zich enigszins verspreidt, maakt het ministerie van Volksgezondheid zich, alles bij elkaar genomen, zorgen over de lage vaccinatiegraad onder ouderen: slechts 19% van de 60- tot 79-jarigen – en zelfs in verpleeghuizen waar campagnes worden georganiseerd Vaccinatie – minder dan de helft van de betrokkenen accepteerde het schot.

READ  Een zonnestorm trof gisteravond de planeet: wat is dit fenomeen?

De regering is van plan haar systeem te versterken: de autoriteiten hebben al een beroep gedaan op professionals en hebben e-mails gestuurd naar het betrokken publiek om hen aan te moedigen deze tweede herinnering te maken, zonder te wachten op de versterkingen die voor het najaar zijn gepland. Nieuwe versies van de vaccins zullen dan effectiever worden tegen de ommicron-subvarianten die ervoor zorgen dat deze kleine epidemie zich herstelt.