Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Engeland werd een dinosaurus “zo groot als een Amerikaanse bizon” ontdekt, en 100 jaar geleden werd in het land een compleet fossiel gevonden

In Engeland werd een dinosaurus “zo groot als een Amerikaanse bizon” ontdekt, en 100 jaar geleden werd in het land een compleet fossiel gevonden

Een studie gepubliceerd op 9 juli 2024 in het tijdschrift Journal of Systematische Paleontologiehoogtepunten hoogtepunt Comptonatus chesi, herbivore dinosaurus. Het nieuwste fossiel werd ontdekt op het Isle of Wight en is volgens onderzoekers het meest complete fossiel dat in een eeuw op Britse bodem is ontdekt, aangezien het in totaal 149 botten omvat.

Het werd ontdekt in 2013 en in 2024 genoemd ter ere van de ‘fossielenjager’.

de Natuurlijk geschiedenismuseum Hij legt uit dat de ontdekking van deze dinosaurus niet nieuw is. In feite moeten we ongeveer tien jaar teruggaan in de tijd toen de Britse paleontoloog Nick Chase deze ontdekking deed.

De wetenschapper kon de operatie echter niet voltooien omdat hij kort voor het uitbreken van de Covid-pandemie overleed. Comptonatus chesi Daarom werd het genoemd ter ere van het werk van een ‘fossielenjager’, om de uitdrukking te gebruiken Sky-nieuwsMaar ook met betrekking tot de plaats waar hij werd gevonden: Compton Bay op het Isle of Wight.

Jeremy Lockwood, een promovendus aan de Universiteit van Portsmouth die samenwerkte met Nick Chase, bestudeerde het fossiel en is tevens de hoofdauteur van het artikel dat op 9 juli 2024 werd gepubliceerd.

vertaling: “Na jaren werk is hier een nieuwe iguanodontische dinosaurus. Met dank aan professor Dave Martell en professor Susie Maidment (@Tweetisaurus) mijn PhD-docenten. Bijgevoegd is een artikel van het Natural History Museum waarin Comptonatus Chasei wordt geïntroduceerd.

READ  De arbeidersklassedrempel: lonen en sociale en economische realiteiten

Comptonatus chesi Een herbivore dinosaurus ongeveer zo groot als een Amerikaanse bizon.

Van de Iguanodon-familie, Comptonatus chesi Het is een van de dinosaurussen die paleontologen beschouwen als ‘Krijt koeien” Zoals getoond Wachter.

Om een ​​idee te krijgen van de grootte van de dinosaurus legt Jeremy Lockwood in verklaringen van het Britse dagblad uit dat “Dit dier moet ongeveer een ton hebben gewogen en ongeveer zo groot zijn als een mannelijke Amerikaanse bizon.

Op dezelfde manier waarop deze zoogdieren vooral door het midden van de Verenigde Staten zwerven, Comptonatus chesi Zeker, hij leefde in hordes in de samenleving. Op basis van voetafdrukken die in de buurt van het fossiel zijn ontdekt, werd de herbivore dinosaurus zeker vergezeld door vele andere leden.

[…] Het is mogelijk dat grote hordes van deze dinosaurussen de aarde deden schudden toen ze meer dan 120 miljoen jaar geleden op de vlucht waren voor roofdieren.“Jeremy Lockwood stelt zich voor Wachter.

Isle of Wight of “Land van dinosaurussen”

Zo werd de plaats waar het werd gevonden beschreven Comptonatus chesi Hij spreekt Natuurlijk geschiedenismuseum. Gezien de verschillende ontdekkingen die op dit gebied zijn gedaan, is deze titel heel toepasselijk.

Als de belangrijkste prehistorische dinosaurussen, b.v T-Rexde Triceratopsde Brachiosaurus of Velociraptor Op dit eiland komen ze niet voor, en veel andere, minder bekende soorten hadden recht op een kwartier glorie toen ze ontdekt werden.

Hier is dus een lijst van enkele soorten die ooit op het Isle of Wight rondzwierven, een stuk land dat zich 7000 jaar geleden van Engeland afscheidde:

  • Iguanodon : Herbivoor (tussen -126 miljoen jaar geleden en -122 miljoen jaar geleden in het Onder Krijt)
  • Waldosaurus : Herbivoor (tussen -145 miljoen en -121 miljoen in het Onder Krijt)
  • Hypsilofodon : Herbivoor (tussen -125 miljoen en -120 miljoen in het Onder Krijt)
  • Polacanthus : Herbivoor (tussen -132 miljoen en -112 miljoen in het Onder Krijt)
  • Nieuwe onderneming : Vleesetend (tussen -129 miljoen jaar geleden en -125 miljoen jaar geleden in het Onder Krijt)
  • Eutyranus : Vleesetende dieren (tussen – 136 miljoen en – 125 miljoen in het Onder Krijt)
  • Onvolledige fossielen en voetafdrukken van dinosaurussen die mogelijk verband houden met verwante soorten Diplodocus
  • Comptonatus chesi : Herbivoor (tussen -125 miljoen en -120 miljoen in het Onder Krijt)
READ  Een meta-analyse bevestigt dat de zon en de maan planten en dieren voor een groot deel beïnvloeden

Zo was het Isle of Wight, dat nog niet al zijn geheimen heeft onthuld sinds er talloze opgravingen zijn georganiseerd om sporen te blijven vinden van de passage van de grootste dieren die de aarde domineerden, een echte broedplaats voor sommige soorten, vooral in het Krijt. periode. .

Misschien kunnen, naarmate de opgravingen doorgaan en de sedimentaire lagen worden opgegraven, zelfs oudere fossielen van dinosauriërs die dateren uit de Jura- of Trias-periode worden ontdekt, wat de prehistorische biodiversiteit van het huidige eiland aantoont.

Bron: BBC / Sky News / The Guardian / Natural History Museum