Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In ELLE vertelt Judith Goodrich over haar 14-jarige relatie met een 40-jarige regisseur

In ELLE vertelt Judith Goodrich over haar 14-jarige relatie met een 40-jarige regisseur

Ter gelegenheid van de aanstaande release van een semi-autobiografische serie die ze regisseerde, keerde Judith Godrich terug naar ELLE naar haar relatie met regisseur Benoit Jacquot en hekelde ze de medeplichtigheid van de Franse cinema.

Het is het verhaal van een relatie die niet geheim was, maar werd gedragen door een hele gemeenschap. Toen actrice Judith Godrich 14 was, had ze een affaire met regisseur Benoit Jacquot, 26 jaar ouder dan zij. naar zijDe actrice keerde terug naar dit pijnlijke moment, dat haar er, wellicht onbewust, toe bracht zich na een veelbelovend begin terug te trekken uit de Franse cinema.

“Je kunt geweldige films maken zonder met minderjarige actrices naar bed te gaan.”

Na een lange afwezigheid keert de actrice en regisseur eind deze maand terug op Aarti met een serie getiteld Icoon van de Franse cinema. Een gefictionaliseerde versie van zijn leven, maar daarin vinden we fragmenten van zijn verhaal. In het bijzonder verwijzingen naar zijn relatie met filmregisseur Benoît Jacquot bedelaars, Ze kreeg haar eerste grote rol in 1988. Hun relatie, die begon toen de jonge vrouw minderjarig was, duurde zes jaar en was voor niemand geheim, tot het punt dat ze “Journalisten uit die tijd noemden het in interviews.” Volg onze zusters van zij.

Toen Judith Goodrich over deze kwestie werd gevraagd, antwoordde ze zonder emotie: “Ik was een eenzaam meisje en heel idealistisch. Ik leefde volgens de boekjes, mijn moeder verliet het huis toen ik negen was, ik werd opgevoed door een alleenstaande man en ik was zwak ondanks een zekere volwassenheid.”

In zijn serie is het zijn dochter die verliefd wordt op een veel oudere choreograaf. De hoofdpersoon, ook wel Judith genoemd, gaat hem ontmoeten en hem de situatie uitleggen “op een toon van humor” Hij riskeert gevangenisstraf als hij met haar naar bed gaat. Wat het onderwerp van deze scène betreft, herhaalt de regisseur onze collega’s: “Als een 40-jarige man mijn dochter zou benaderen, zou ik hem vermoorden. Omdat ik een tienerdochter heb, kon ik beseffen wat er met mij gebeurde, en tegen mezelf zeggen dat ik alleen rondreed in een wereld zonder regels of wetten.” ”

Haar verhaal doet denken aan dat van Vanessa Springora, wier relatie met de schrijver Gabriel Matzneff algemeen bekend was en door iedereen werd gesteund. Judith Goodrich betreurt de stilte, en zelfs de medeplichtigheid, van de artistieke gemeenschap:

“We moeten jonge meisjes vertellen dat ze voorzichtig moeten zijn. Het is mogelijk om in de val te lopen van iemand die machtiger is, en kunst is daarvoor een heel geschikt uitgangspunt. Als actrice moet je geliefd zijn en tegen je opkijken. Het is alsof de regisseur je, door je te casten, terug naar het leven brengt. Het is buitengewoon om de jeugd te portretteren. De filmische kracht van het tienermeisje is onuitputtelijk. Maar je kunt geweldige films maken zonder zo ver te gaan dat je met een minderjarige actrice naar bed gaat. Voor mij wordt dit een aberratie. Het is de plaats van een volwassene in de samenleving om te weten waar hij grenzen moet stellen, ook als het om kunst gaat. Als je 15 bent en een shirtloze scène doet, zijn er 45 opnames, moet je een 45-jarige man kussen en deze man is je regisseur, het is gek dat er geen volwassene op de set is die zegt: ‘We zullen stop daar.’ »

Judith Goodrich in ELLE


Luister naar Apéro des Daronnesde show van Madmoizelle die de taboes rond ouderschap wil doorbreken.

READ  Hélène Darroze sluit haar burgerrestaurant slechts enkele maanden na opening