Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de vier hoeken van de wereld staat de oven al furnace

Kijkend naar de extreme weersomstandigheden van de afgelopen dagen op de wereldkaart, weten we niet waar we moeten kijken: temperatuurrecords In het midden Oosten , Branden in Siberië, een Ongelooflijke droogte In het westen van de Verenigde Staten … alsof ernstige verschijnselen uit de hand lopen. Het is duidelijk dat deze gebeurtenissen verband houden met klimaatverandering. Daarom, « er is 90 % kans dat ten minste één jaar tussen 2021 en 2025 de heetste ooit wordt, d.w.z Dat zou 2016 verdringen eerste plaats », voorzichtig Jaarprognosebulletin Samengesteld door de Britse Meteorologische Dienst (het hoofdkwartier van de Wereld Meteorologische Organisatie) en gepubliceerd op 27 mei.

Hoewel de zomer nog niet is begonnen, bereikten de temperaturen in het Midden-Oosten op 5 juni recordhoogtes. In de Verenigde Arabische Emiraten registreerde de stad Sweihan (ten oosten van het land) een temperatuur van 51 graden Celsius. De volgende dag bereikte het kwik 51,8 graden Celsius. « Het equivalent van de nationale temperatuur gedurende de maand in de Verenigde Arabische Emiraten. Het vorige absolute temperatuurrecord (alle maanden) voor dit specifieke station was 51,3°C op 2 juli 2017. »commentaar gegeven op Twitter Etienne Kapikian, voorspeller in Météo Frankrijk.

Op 5 juni was de temperatuur 51 graden Celsius in de stad Al-Amidiyah in het westen van Iran en 50,9 graden Celsius in Jahra, ten oosten van Koeweit. Nog steeds boven de 50°C registreerden Pakistan en Oman op dezelfde dag een temperatuur van 50,1°C in Sibi (centraal westen van het land) en Al-Sunin (noordwesten).

Meestal bereiken de temperaturen in deze regio hun hoogtepunt pas midden in de zomer. Deze hittegolven sinds begin juni wekken de vrees dat de situatie de komende weken zal verslechteren. « Hittegolven in het midden van de zomer zijn waarschijnlijk frequenter en intenser, verspreiden zich in de loop van de tijd en nemen af ​​in de lente en de herfst. »En de Ik voorspelde vorig jaar naar mij Verslaggever Météo France-voorspeller Emmanuel Demael.

READ  Getroffen mensen kunnen jarenlang immuun zijn

Het temperatuurrecord van de aarde is meer dan 80 graden Celsius

Begin mei, in een onderzoek Geplaatst in Bulletin van de American Meteorological SocietyAmerikaanse onderzoekers hebben een nieuw temperatuurrecord op aarde (niet-atmosferisch) van 80,8°C aan het licht gebracht, waargenomen in de luitwoestijnen van Iran en Sonora in Mexico. « Dit is 10°C hoger dan het vorige record van 70,7°C in 2005 »De auteurs noemden.

De temperatuur van de aarde boven 80,8 ° C wordt waargenomen in de Lut-woestijn, Iran (foto) en in de Sonorawoestijn (Mexico). Wikimedia Commons /Kopiërendoor-4.0 / Eric Albers

een Nog een studieDeze keer werd het gepubliceerd in het tijdschrift De aard van klimaatverandering EGP 31 mei [1], toonde aan dat 37 Het percentage hittegerelateerde sterfgevallen tijdens het hete seizoen kan worden toegeschreven aan antropogene (door de mens veroorzaakte) klimaatverandering. « Onze bevindingen ondersteunen de dringende behoefte aan ambitieuzere mitigatie- en aanpassingsstrategieën om de gevolgen van klimaatverandering voor de volksgezondheid te verminderen »De onderzoekers concludeerden.

Minder indrukwekkend, maar uitzonderlijk, breekt de thermometer ook records in andere delen van de wereld. Bij CanadaOp 6 juni bereikte het kwik 31,4 graden Celsius in het centrum van Montreal, met een gevoel van 37 graden Celsius ! Een record werd gevestigd in de regio Gatineau (een stad in de provincie Quebec), waar de temperatuur 33,2 graden Celsius bereikte. « Het oude record voor 6 juni was 31,1 graden, opgenomen in 1930 »En de Ze gaf aan: Krant Journalistiek Anna Bell Fillion, een meteoroloog bij Environment Canada.

Droogte in Brazilië en de Verenigde Staten

In Rusland de branden begon zich te verspreiden In West-Siberië vanaf half mei vanwege droog en winderig weer. Volgens de lokale autoriteiten van de regio Tyumen zijn deze branden de grootste in tien jaar. Op woensdag 9 juni kalmeerde de situatie en werd het noodregime in bijna de hele regio opgeheven … Maar tegelijkertijd braken er grote branden uit in Yakutia, in het noordoosten van Siberië.

READ  Covid-19: In het kanaal stijgt het besmettingspercentage nog steeds

in Brazilië , En de droogte woedt : Volgens overheidsinstanties is het gebrek aan regen in het zuidoosten en het midden-westen van het land de ergste in 91 jaar. De situatie bedreigt de elektriciteitsproductie van het land: de waterkrachtsector is goed voor meer dan de helft van de productie en de fabrieken bevinden zich in door droogte getroffen gebieden. Er is ook gevaar voor landbouwgewassen en brandgevaar.

Droogte bedreigt de elektriciteitsproductie van Brazilië: de waterkrachtsector is goed voor meer dan de helft van de elektriciteitsproductie van het land. Hier, de Ilha Solteira-dam, in het westen van centraal Brazilië. Wikimedia Commons /Kopiërendoor-3.0 / Carlos Alves A

Het westen van de Verenigde Staten mag niet achterblijven: ook zij wordt geconfronteerd met een enorme droogte. de kaart wij Droogtemonitor merkt op dat op 8 juni Californië, Nevada, Arizona, Utah, New Mexico en Colorado zich in een positie bevonden variërend van « matige droogte » naar mij « uitzonderlijke droogte » Per regio. De temperaturen stijgen, de grond is droog, er is brandgevaar en water is schaars. Er zijn al waterbeperkingen opgelegd aan staten. Lake Mead, een kunstmatig bassin in Colorado, Het bereikte zijn laagste niveau Sinds de oprichting in de jaren dertig, woensdag 9 juni. Maar het water is essentieel voor het voortbestaan ​​van de landbouw in dit woestijngebied…

En de situatie zou niet snel moeten verbeteren: volgens Centrum voor klimaatvoorspellingDe droogte zal naar verwachting aanhouden en zich zelfs uitbreiden naar de buurlanden. « Voorspellingsmodellen suggereren opnieuw dat er over ongeveer een week waarschijnlijk een grote hittegolf is, tjilpen 9 juni Daniel Swain, lid van het Instituut universiteit van Californië Milieu en Duurzaamheid. Operationele indicaties wijzen op wat een vrij intense gebeurtenis kan zijn, met maandelijkse temperaturen in juni, hoewel er meer gedempte clusters zijn. Dit blijft een heel sterk warmtesignaal voor half juni… »