Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Verenigde Staten verdronk Joe Biden tijdens het televisiedebat tegen Donald Trump

In de Verenigde Staten verdronk Joe Biden tijdens het televisiedebat tegen Donald Trump

Een presidentieel debat wordt doorgaans gezien als een gevecht. We monitoren de opkomst, bijeenkomsten en strategieën. Niets van dat alles, donderdag 27 juni, tussen Joe Biden en Donald Trump. Om te meten in hoeverre de directe confrontatie tussen de twee kandidaten op de website van CNN een ramp is geworden voor de Democratische president, moeten we beginnen met hun stemmen.

Donald Trump was zelfverzekerd, sterk en uiterst gedisciplineerd. De stem van Joe Biden klonk gedempt en dreigde te worden vernietigd zodra hij opsteeg, en de huurder van het Witte Huis slikte medeklinkers in, waardoor woorden tot een staat van zuiverheid werden gereduceerd. De adviseurs beweerden dat de president ziek was, zonder enige overtuiging. De Republikeinse miljardair leek totaal geen last te hebben van het ontbreken van publiek in de studio. Hij was in staat zonder tegenspraak leugens te verspreiden over de Amerikaanse economische situatie aan het einde van zijn ambtstermijn, of over de aanval op het Capitool van 6 januari 2021 door zijn aanhangers, of over de immigratiekwestie. Verslaggevers Jake Tapper en Dana Bash, de passieve moderators, bleven stil.

De snelheid waarmee Donald Trump van het ene onderwerp naar het andere sprong, waarbij hij enkele vragen ontweek, lijkt Joe Biden te hebben gedestabiliseerd. Deze procedure was traag, onnauwkeurig en vaak overhaast, aangezien hij de meeste van zijn nagels verloor, hoewel hij ze misschien van tevoren met zijn team had voorbereid in de huidige badplaats Camp David (Maryland). “We hebben Medicare eindelijk verslagen.”‘ zei hij, terwijl hij zichzelf wilde feliciteren met het behoud van het ziekteverzekeringssysteem voor 65-plussers dat Barack Obama in het leven had geroepen.

READ  Verkiezingsjustitie onderzocht door Bolsonaro na zijn aanval op e-voting
Lees ook | Wat u moet onthouden van het Trump-Biden-debat

De president leek zich ongemakkelijk te voelen en was niet in staat zich aan te passen aan het tijdsbestek van twee minuten voor elk antwoord. Het debat – het belangrijkste debat dat de hoofden van kijkers beïnvloedde die de dagelijkse politiek niet volgen – begon met marteling. Met zijn mond een beetje open, zijn gezichtsvermogen verloren en zijn ogen gesloten terwijl de woorden ontsnapten, was de Democratische president niet in staat kracht te geven aan zijn argumenten. ‘Ik weet echt niet wat hij net zei aan het einde van die zin, Donald Trump heeft hard gereageerd op de verwarde reactie van Joe Biden op immigratie. Ik denk niet dat hij dat zelf weet. »

Trump gaat door met de leugens

Wat je ook van de kandidaten vindt, er was iets pijnlijks aan de ontmaskering in de afgelopen maanden van een man die zo kwetsbaar is, overdreven beschermd door zijn entourage, een schaduw van Joe Biden die tijdens de verkiezingen van 2020 tegenover Donald Trump stond. “Deze man is drie jaar jonger en veel minder competent.” De president probeerde het over zijn rivaal. Maar qua vitaliteit was er een kloof tussen de twee tegenstanders.

Je hebt 71,2% van dit artikel om te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.