Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Verenigde Staten steunt Joe Biden de autostakers

In de Verenigde Staten steunt Joe Biden de autostakers

Joe Biden staat duidelijk aan de kant van autoarbeiders, die op vrijdag 15 september gerichte stakingen begonnen tegen de drie historische Amerikaanse bedrijven, General Motors (GM), Ford en Stellantis (voorheen Chrysler).

“Laten we duidelijk zijn: niemand wil staken. Maar ik respecteer de rechten van werknemers om hun opties in het collectieve onderhandelingssysteem te gebruiken en begrijp hun frustratie.”Dat maakte de Democratische president bekend in een toespraak in het Witte Huis. Hoewel autofabrikanten dat wel hebben gedaan “Doet belangrijke aanbiedingen”Joe Biden denkt van wel“Ze moeten verder gaan om ervoor te zorgen dat recordbedrijfswinsten recordcontracten voor de UAW betekenen.”, United Auto Workers, de historische vakbond van de sector.

De cumulatieve mondiale bedrijfswinsten voor de drie fabrikanten in Detroit (Mich.) stegen van $4,8 miljard (€4,5 miljard) in 2020 naar $29,4 miljard in 2021 en naar $37,2 miljard in 2022.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Auto: Detroit’s “Grote Drie” bedreigd met staking

De stakers eisen een salarisverhoging van 36% over vier jaar, een tweeëndertigurige werkweek en een terugkeer naar pensioenen met gegarandeerde uitkeringen. De drie bedrijven dienden voorstellen in om de lonen met ongeveer 20% te verhogen. GM-president Mary Barra, die heel dicht bij Joe Biden staat, uitte haar teleurstelling. “Ik ben erg gefrustreerd en teleurgesteldvertelde ze vrijdag aan CNBC. We hoeven nu niet te staken. Wij hebben een historisch bod op tafel gelegd. »

De UAW koos ervoor om de staking tegen de drie fabrikanten te leiden, de eerste in zijn soort, maar richtte zich momenteel slechts op één fabrikant. Medewerkers verlieten hun werk op de Ford Bronco-site in Detroit, op de Stellantis Jeep-site in Toledo, Ohio, en bij een pick-upfabriek van General Motors in Missouri. De vakbond richt zich op de industriële infrastructuur die de meest winstgevende producten voor fabrikanten produceert, maar tot nu toe hebben slechts ongeveer 12.700 werknemers aan de staking deelgenomen, op een totaal van 140.000 auto-vakbondsleden.

READ  Aan elke inwoner van deze gemeente wordt zonder voorwaarden een inflatiechequeboekje van 100 euro verstrekt

Offensieve strategie van de UAW, de historische unie van de Strip

Deze tactiek zorgt ervoor dat de financiële macht van de vakbond behouden blijft en laat het management van het bedrijf in een staat van onzekerheid achter. Het is de nieuwe president van de UAW, Shawn Fain. Deze voormalige elektricien van Chrysler, een arbeider uit Ohio, belichaamt de linkervleugel van de vakbonden. Hij is 54. Hij werd deze winter gekozen nadat een corruptieschandaal de vakbond in 2020 trof, wat leidde tot de gevangenneming van een aantal voormalige leiders, en de federale staat eiste dat zijn president nu rechtstreeks door activisten zou worden gekozen en niet alleen door de hoofden van vakbondsafdelingen.

Je hebt nog 58,93% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.