Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Senaat portretteert Bernard Arnault zichzelf als weldoener voor de pers

In de Senaat portretteert Bernard Arnault zichzelf als weldoener voor de pers

Media voor Bernard Arnault? Bijna een goed doel. De luxe miljardair getest, donderdag 20 januari door Onderzoekscommissie naar de concentratie van de mediaHij werd uitvoerig ondervraagd over zijn redenen om in de journalistiek te investeren. Zelfs als ze slechts een druppel water vertegenwoordigen binnen het LVMH-rijk, zijn grote kranten, weerkaatsing En de Parijzenaar, Toch blijven het echte invloedsinstrumenten.

Maar net als Vincent Bollore de dag ervoor deed de luxe groepsbaas zijn best om afstand te houden. “Het doel voor ons is dat deze bedrijven erin slagen winstgevend te worden.”, naar voren gebracht als de enige verklaring voor zijn interesse in de sector, zelfs als hij erover praat “Zorg”. Ook in zijn portemonnee investering, klassieke radio en interesses in Uitdagingenen Lagardere en L’Opinion, d.w.z. zoveel activiteiten als beschreven ‘Enigszins marginaal onderwerp’ hij en zijn band. zonder hem, ” sommige “ Vanaf deze adressen (van “activiteiten verliezen”En “laag in buik”) zal het niet overleven.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Vincent Polloret schrijft zijn rol in de media toe aan senatoren: ‘Mijn vermogen om dingen op te leggen is niet zo belangrijk’

zijn avontuur in tentoonstelling, gekocht in 1993, vertelt het verhaal anders. In die tijd was Bernard Arnault niet de miljardair die hij nu is, en het bezit van een krant behoorde tot de collectie van elke respectabele industrieel. Dus zet hij zijn zinnen op Tom met de duimen omhoog van de economische pers. dan, In 2007 presenteerde hij zich nummer één tegen een goudprijs, weerkaatsing, die Pearson verkoopt en vervolgens verkoopt tentoonstelling. In grote financiële nood werd de krant in 2012 gedwongen geliquideerd.

READ  Kernenergie: een geschiedenis van een politiek schandaal

“Geen economische relatie met overheid”

Maar in plaats van op zoek te gaan naar invloed, presenteerde Bernard Arnault zijn journalistieke avonturen liever als kansen die op zijn pad kwamen. En zo, anno 2020, Het werd aangevraagd door Claude Berdrell Om 40% van de groep te kopen Uitdagingen, en Arnaud Lagardère, die geconfronteerd werd met fondsactivist Amber Capital. “Hij vroeg me of ik bereid was om deel te nemen in zijn commanditaire vennootschap.”Probeer te volgen, doe alsof je het probeert “Doe het op de goede manier”. Het is moeilijk voor hem om te negeren dat in de zakenwereld het gerucht ging dat hij zich haastte om Lagardère te helpen vermijden Europa 1, naar JDD en voor Wedstrijd Parijs In de handen vallen van Vincent Polloret, bang voor Emmanuel Macron. “Onze groep heeft geen economische relatie met de overheid”Hij wilde dit familielid van de president van de republiek ophelderen.

Je hebt nog 46,19% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.