Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alstom kondigde in 2022 wereldwijd 7.500 aanwervingen aan

Geplaatst op vr 21 jan 2022 om 09:06

Spoorwegfabrikant Alstom maakte vrijdag bekend van plan te zijn om in 2022 7.500 mensen aan te werven om aan de stijgende vraag en een recordorderboek van € 77,8 miljard per 31 december te voldoen.

De groep wil 6000 ingenieurs en managers aannemen naast 1500 arbeiders en technici. “Deze benoemingen zijn voor projecten met betrekking tot treinwagons, seinen en diensten”, aldus een persbericht van Alstom, dat momenteel wereldwijd 72.000 werknemers heeft. Dit is 7.500 netto aanwervingen, bevestigt de groep.

“Het bedrijf is een jaar geleden in omvang verdubbeld (door de overname van het Canadese Bombardier Transport), we zijn aanwezig in 70 landen en ons orderboek is erg belangrijk, dus we hebben over de hele wereld behoeften om contracten te vervullen”, Group Human Resources Director Anne-Sophie Chauveau-Gallas vertelde AFP.

Zo won Alstom onlangs een contract voor de levering van 200 regionale treinen aan het Noorse openbare bedrijf Norske Tog voor 1,8 miljard euro of 25 sneltreinen aan de Zweedse spoorwegmaatschappij SJ (680 miljoen euro).

De groep streeft ernaar om 3.900 mensen in dienst te nemen in Europa, 1.700 in Azië-Pacific, 1.500 in Noord- en Zuid-Amerika en 400 in Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië.

Onder deze vacatures zijn er 1.000 vacatures in Frankrijk, waar het bedrijf zijn hoofdkantoor heeft. Alstom is vooral op zoek naar mensen die gespecialiseerd zijn in service, werktuigbouwkunde en systemen, maar ook gekwalificeerde lassers voor haar productielocaties.

Wereldwijd heeft de fabrikant aangekondigd dat het hooggekwalificeerde technische project-, bid- en profielmanagers wil inhuren, zoals systeemingenieurs of datawetenschappers.

READ  Een vertegenwoordiger van de industriëlen bevestigt dat de prijsstijging "geleidelijk zal zijn".

“We willen ook meer vrouwen aantrekken voor technische beroepen”, bevestigt Ann-Sophie Qufu Gallas, die uitlegt dat het bedrijf het aandeel vrouwen onder managers en ingenieurs wil verhogen van 23% naar 28% in 2025.

Alstom boekte donderdag geweldige resultaten met een omzetstijging van 5,2% in het derde kwartaal van het haperende fiscale jaar.

Het bedrijf verwacht in 2024-2025 een jaarlijkse omzetgroei van gemiddeld 5%.

In Europa wil de groep ook haar productiecapaciteit in Duitsland, waar Bombardier Transport sterk vertegenwoordigd is, aanpassen door meer te focussen op bewegwijzering en diensten ten koste van de treinproductie.