Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In China werd de protesterende zakenman veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf

De Chinese miljardair Sun Dao, die de regering regelmatig bekritiseert, is veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf voor een reeks misdaden en verduistering, zo maakte de Gaobidian People’s Court op woensdag 28 juli bekend, gelegen in de provincie Hebei (noorden van het land). Verdedigers hebben het proces tegen de 67-jarige mediachef en leider van een groep die gespecialiseerd is in landbouw geregeerd als symbolisch voor de manier waarop de communistische regering tegen machtige privémagnaten aankijkt.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook China neutraliseert zakenlieden met kritische macht

Volgens een verklaring van de rechtbank waar hij werd berecht, werd Sun Dao veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf en een boete van 3,11 miljoen yuan (405.000 euro).

Deze zware straf wordt gerechtvaardigd door de lange lijst van veroordelingen voor “Illegale mijnbouw”En “Illegale bezetting van landbouwgrond”En “handicap van de openbare dienst”, Een menigte verzamelde zich om het staatsapparaat aan te vallen. of “Problemen maken”. Deze laatste beschuldiging, met een dubbelzinnige titel, wordt vaak tegen tegenstanders gebruikt.

direct praten

De voedselmagnaat, familieleden en werknemers werden eind 2020 gearresteerd na een landconflict met een boerderij van de prefectuur Hebei.

Sun Dawu richtte in 1984 de Dawu Group op als een familiebedrijf voor het fokken van kippen en varkens. Sindsdien heeft hij er een enorm imperium van gemaakt dat ook gezondheid en toerisme omvat. Het is een van de toonaangevende bedrijven in de agrarische sector in Noord-China.

Sun Dao staat bekend om zijn openhartigheid en bekritiseerde de autoriteiten scherp voor hun beheer van de Covid-19-pandemie en de Afrikaanse varkenspestepidemie in het land, die de oorzaak was van de slachting van miljoenen hoofden.

READ  Rusland beweert dat het waarschuwingsschoten heeft afgevuurd op een Brits schip, Londen ontkent
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In China staan ​​varkenshouders machteloos tegenover varkenspest

De wereld met AFP