Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In China werd de absolute macht van Xi Jinping uitgedaagd

In China werd de absolute macht van Xi Jinping uitgedaagd

Zoals elke zichzelf respecterende dictator, Xi Jinping is ervan overtuigd dat degene die de partij in handen heeft, het land controleert. De feiten hebben hem allang gelijk gegeven. Met haar 96 miljoen leden (ongeveer één op de twaalf volwassenen) heeft de Chinese Communistische Partij (CCP) een ongeëvenaarde efficiëntie in de wereld en is ze vrijwel aanwezig in de kleinste wijk, in de meest bescheiden onderneming van dit continentale land. Ze worden geselecteerd uit de beste leerlingen en studenten, en de leden vormen een technocratische elite die het land bestuurt in opdracht van Peking.

In de droomwereld van Xi Jinping weet CCP wat goed is voor mensen, omdat het daaruit voortkomt, en omdat het de juiste beslissingen neemt, zijn mensen daar dankbaar voor. Een van de zinnen die hij uitsprak tijdens de 19e PCC Conferentie, in 2017, kortom, men had het niet beter kunnen doen, zijn idee: Partij, staat, militaire zaken, burgerzaken, onderwijs, oost, west, zuid, noord, midden, de partij regeert alles. » Hij hield zijn toespraak op 16 oktober bij de 20e inauguratiee Het congres is even geweldig. Zijn voorgangers bekritiseren is oneindig veel belangrijker dan het managen van Covid-19.

Hizb wordt meer dan 140 keer genoemd, veel meer dan welke andere term dan ook. Evenzo ging Xi Jinping de dag na de conferentie niet naar een plek die China in 2022 symboliseert om zijn volk daar te ontmoeten. Hij gaf er de voorkeur aan de andere zes CCP-leiders dieper mee te nemen naar Shaanxi, waar Mao van 1935 tot 1949 zijn tijd afwachtte, in een gebied dat een communistisch bedevaartsoord werd. Ver weg van het China van morgen maar ook van vandaag dat lijdt onder zero covid-politiek, werkloosheid en failliete vastgoedontwikkelaars.

READ  De brute overstromingen hebben bijna 306 mensen gedood
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Hij bestudeerde de geschiedenis van Xi Jinping voor de leiders van de Chinese Communistische Partij

Macht isoleert en absolute macht isoleert absoluut. Niets illustreert dit beter dan de protesten de afgelopen weken tegen het zero covid-beleid en de afgelopen dagen tegen de dictatuur van de Chinese Communistische Partij. Wanneer Xi Jinping een provincie inspecteert, doet de communistische leider dat niet “op bezoek komen” Nee hij “te onderzoeken” -, alles is zo geregeld dat hij geen onvrede ervaart.

Al het kwaad van China komt uit het buitenland

Een lerares uit de regio vertelde onlangs hoe haar directeur op een avond rond 22.00 uur alle leerkrachten opriep om morgenochtend vanaf 7.00 uur aanwezig te zijn wegens “een belangrijke gebeurtenis”. De volgende dag moest elke leraar, vergezeld van een politieagent, naar een gebied in zijn stad gaan om iedereen te bevelen de ramen te sluiten en weg te blijven. Ik weet nog steeds niet de reden voor deze vreemde instructies. Pas een paar uur later besefte ik dat Xi Jinping het aankon “te onderzoeken” plaatsen en ontmoet een aantal zorgvuldig uitgekozen locals.

Je hebt nog 63,09% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.