Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In cassatie veroordeelde Canal+ Mittina Beraben voor in totaal ruim 3,4 miljoen euro

In cassatie veroordeelde Canal+ Mittina Beraben voor in totaal ruim 3,4 miljoen euro

“De strijd om de essentie is voorbij. Ik ben trots. Het vertegenwoordigt het leven”, antwoordde Mitina Beraben. Het Hof van Cassatie oordeelde in het riviergeschil tussen Canal + en zijn voormalige gastheer: de audiovisuele groep zal het meer dan 3,4 moeten betalen miljoen euro schadevergoeding voor zijn ontslag in 2016 zonder “echte en zwaarwegende reden”.

Dat bleek dinsdag uit de uitspraak van het Hof van Cassatie verlicht In overleg met AFP bevestigde Moazzam de beslissing van het Hof van Beroep van Versailles dat de groep Canal + beval om in juni 2021 in totaal ongeveer € 3,5 miljoen aan verschillende vergoedingen aan de bieder te betalen.

Dit bedrag is iets naar beneden bijgesteld na het kwijtschelden van circa € 40.000 aan achterstallig loon. Ook de ontslagvergoeding is herberekend tot circa € 1.400,- om te komen tot een totaalbedrag van € 136.000,-.

De voormalige presentator van ‘Le Grand Journal’ werd in de zomer van 2016 na één seizoen ontslagen, om vervolgens te worden ontslagen wegens ‘grof wangedrag’. De reactie van laatstgenoemde was om voor de arbeidsrechtbank 4 miljoen euro van de serie te eisen.

En de autoriteit, gezien zijn ontslag zonder “echte en ernstige reden”, had in september 2018 de groep Canal + veroordeeld voor het betalen van hem meer dan 3,4 miljoen euro. De tak van mediagigant Vivendi, geleid door de conservatieve miljardair Vincent Bolloret, heeft die beslissing aangevochten bij het Hof van Beroep van Versailles.

Canal + nam contact op met AFP en weigerde commentaar te geven.