Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Australië roepen AUKUS-kernonderzeeërs vragen op – Bevrijding

In Australië roepen AUKUS-kernonderzeeërs vragen op – Bevrijding

analyse

Artikel gereserveerd voor abonnees

Het contract van Australië om nucleaire onderzeeërs te kopen van zijn Amerikaanse en Britse bondgenoten, aangekondigd met grote tamtam door de drie leiders in Californië, roept meer vragen op dan het beantwoordt vanuit Canberra.

368 miljard dollar of 229 miljard euro. Na achttien maanden werken wordt het AUKUS Strategic Defence Partnership bevestigd in een contract voor een duizelingwekkend bedrag, resulterend in de aankoop van acht nucleair aangedreven onderzeeërs door Australië van zijn Amerikaanse en Britse bondgenoten. De aankondiging, die dinsdag in San Diego werd gedaan tijdens een toespraak die Anthony Albanese, Joe Biden en Rishi Sunak samenbracht, roept veel vragen op.

Alles lijkt echter duidelijk op de roadmap. Het komende werk is zeker monumentaal, maar het zal meer dan drie decennia duren en de stadia waaruit het bestaat zijn geïdentificeerd. De Australiërs zullen een opleidingsfase doorlopen binnen de Amerikaanse bemanningen, maar ook op de scheepswerven en specialistische scholen in de partnerlanden. Australië overweegt in 2030 drie tot vijf onderzeeërs van de Virginia-klasse aan te schaffen. En vanaf 2040 zullen de inspanningen worden gericht op de productie van nieuwe onderzeeërs, SSN AUKUS genaamd, die Engels ontwerp zullen combineren met Australisch-Amerikaanse technologieën.

schaduw gebieden

eerder gevraagd launchMilitair historicus Roman Fatehi is enigszins op zijn hoede.

READ  Hooggerechtshof keurt Obama-wet goed, een tegenslag voor Republikeinen