Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Argentinië is de manoeuvreerruimte van Javier Miley beperkt

In Argentinië is de manoeuvreerruimte van Javier Miley beperkt

Hij sliep de hele nacht niet nadat hij de tweede ronde van de Argentijnse presidentsverkiezingen met 55,7% van de stemmen had gewonnen. Met nog steeds schorre stem verhoogde de hardline-liberaal Javier Maile het aantal interviews op de ochtend van maandag 20 november op de belangrijkste radiostations van het land, de mogelijkheid om enkele van zijn acties en soms hun schema te schetsen.

Iedereen hoopte dat hij de naam van de minister van Economische Zaken zou onthullen, wat een cruciale positie is voor zijn programma. Het gebeurde niet. Javier Miley, geïsoleerd in een hotel in de binnenstad dat als hoofdkwartier diende, werd ontvangen door zijn familieleden en bondgenoten, zoals voormalig president Mauricio Macri (centrumrechts, 2015-2019). De verwachte ontmoeting met aftredend president Alberto Fernandez vond pas maandagavond plaats.

Die dag was een officiële feestdag in Argentinië en de banken waren gesloten. De stad leek na de onrust van de vorige dag in een winterslaap te zijn gevallen. In het buitenland reageerden de financiële markten met gejuich op de aankondiging van de verkiezing van de hardline-liberale kandidaat. De aandelen van enkele Argentijnse bedrijven op Wall Street stegen met 40%.

Hij beloofde een einde te maken aan de inflatie

De economische situatie is niet eenvoudig. Over tien jaar niet minder Negen ministers van Economische Zaken en zes presidenten van de centrale banken verloren hun tanden. Javier Miley, die werd verkozen met de belofte een einde te maken aan de inflatie (143% over een jaar), benadrukte dat het tussen de anderhalf en twee jaar zou duren voordat hij verkozen zou worden. “Sloop”. Er zijn twee belangrijke manieren om dit doel te bereiken: ijverige begrotingsdiscipline en de vervanging van de nationale munt, de peso, door de dollar. Dit is een maatregel waar Guido Zak, directeur van de afdeling Economie van het Fundar Research Center, in gelooft “Alles wat niet van toepassing is De Amerikaanse valutareserves zijn vandaag negatief. naar “Dollarisering”Er wordt geschat dat Argentinië een lening van minstens 40 miljard dollar (36,5 miljard euro) zou moeten ontvangen, terwijl het land meer dan dat verschuldigd is aan het Internationale Monetaire Fonds.

READ  Voormalig modemagnaat Peter Nygard is in Canada veroordeeld wegens aanranding

Het gevolg van deze laatste maatregel: de afschaffing van de Centrale Bank, die volgens Javier Maile verantwoordelijk is voor de inflatie, als gevolg van buitensporige monetaire emissies. Het afsluiten ervan is een probleem “Morele opvoeding”Kondig aan. “Dit is een gek idee” Denkt meneer Zack, die zich herinnert: Het enige land dat dit heeft gedaan is Micronesië. Andere landen die de dollar hebben ingevoerd, zoals El Salvador en Ecuador, hebben hun centrale banken behouden, om nog maar te zwijgen van de Europese landen die de euro hebben ingevoerd. »

Je hebt 65% van dit artikel om te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.