Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Afghanistan manoeuvreren de Taliban om Kabul . te omsingelen

Het einde van twintig jaar westerse aanwezigheid in Afghanistan betekent het ontstaan ​​van faillissement Amin. Na maanden van fictieve vredesonderhandelingen tussen de Afghaanse broeders en vijanden, versnelde Washington, gevolgd door al zijn bondgenoten, zijn terugtrekking van 11 september tot 4 juli, waarbij het initiatief werd overgelaten aan de Taliban-opstandelingen wier strategie geleidelijk begint te ontstaan. Volgens informatie verzameld uit militaire en diplomatieke bronnen, rukken ze in Afghanistan op door de hele provincie, maar verlaten ze de provinciale hoofdsteden en manoeuvres om hoofdwegen af ​​te sluiten en uiteindelijk de Afghaanse hoofdstad Kabul te omsingelen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Joe Biden bevestigt dat de Verenigde Staten Afghanistan zullen blijven steunen na de terugtrekking

Sinds begin mei, zowel binnen de Afghaanse regering als in de kantoren van de Verenigde Naties of de kantoren van het Amerikaanse commando dat tegelijkertijd het vertrek organiseert, daalt het aantal elke dag: nieuwe gebieden vallen in handen van de Taliban. Op de ochtend van 30 juni meldde de balans het verlies van vier nieuwe districten, allemaal in het noorden van het land, ver van het bolwerk van de Taliban in het zuiden van Afghanistan. Onder hen merken we op uit Alasai in de provincie Kapisa, ten noorden van Kabul, bewaakt door Franse troepen tussen 2008 en 2012, en bewaakt door Kaldar in de provincie Balkh, aan de grens met Oezbekistan.

Elke dag posten de Taliban op sociale media video’s van de overgave van lokale politiekorpsen of reguliere legersoldaten

“Tien dagen geleden waren we getuige van een scherpe versnelling van de activiteit van de Taliban, we dachten dat ze het zuiden zouden gaan aanvallen, maar ze volgden nog steeds de tactiek om het land te knabbelen en druk uit te oefenen op de provinciale hoofdsteden zonder ze te veroveren, zoals ze laten zien. zijn sterk in de niet-Pashtun-gebieden in het noorden en ze lijken voorzichtig te zijn voordat Alles is op het isolement van de hoofdstad “, analyseert een westerse diplomaat die in Kabul is gestationeerd, maar wil graag de nabije toekomst voorspellen. De Taliban beweren bijna negentig van de 421 districten in het land te controleren.

READ  In Portugal heeft de socialistische regering haar linkse bondgenoten in de steek gelaten

Elke dag posten ze op sociale netwerken video’s van de overgave van lokale politiekorpsen of soldaten van het reguliere leger. In de provincie Laghman, ten oosten van de hoofdstad, en in het noorden van Helmand, vielen versterkte zuilen zonder slag of stoot. De rebellen stuurden soms “grijze baarden”, dorpsoudsten, om hun berichten te bezorgen aan de veiligheidstroepen van de regering, die ermee instemden te vertrekken om haar leven te redden. Sinds 22 juni beheersen de Taliban de belangrijkste uitgangsroute naar Tadzjikistan, een belangrijk knooppunt voor economische betrekkingen met Centraal-Azië. Sommige van de verslagen Afghaanse troepen moesten een toevluchtsoord vinden aan de Tadzjiekse kant.

Je hebt 46,1% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.