Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Afghanistan is hoger onderwijs voor vrouwen verboden

In Afghanistan is hoger onderwijs voor vrouwen verboden

Op dinsdag 20 december kondigde de Taliban-regering aan dat hoger onderwijs voortaan verboden is voor Afghaanse vrouwen. “Jullie hebben allemaal de plicht om het genoemde bevel tot opschorting van onderwijs voor vrouwen tot nader order uit te voeren.”schreef de Afghaanse minister van Hoger Onderwijs, Nada Muhammad Nadeem, in een brief gericht aan alle openbare en particuliere universiteiten in het land.

Ziaullah Hashmi, een woordvoerder van het ministerie die het bericht op Twitter plaatste, bevestigde de informatie aan AFP. Het besluit werd minder dan drie maanden na de toelatingsexamens voor de universiteit, waaraan duizenden meisjes deelnamen, bekendgemaakt. Voor hen was secundair onderwijs al verboden.

Lees ook Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Afghanistan nemen de rechten van vrouwen af

Bij hun terugkeer in Kabul in augustus 2021 beloofden de Taliban flexibeler te zijn, maar ze zijn grotendeels teruggevallen op de strikte interpretatie van de islam die van kracht was tijdens hun eerste regeerperiode, van 1996 tot 2001. Het harde optreden is toegenomen, vooral tegen de vrouwen geleidelijk uitgesloten van het openbare leven. In een onverwachte wending gaven de Taliban op 23 maart B.A Sluiting van middelbare en middelbare scholen voor meisjesslechts enkele uren na hun lang aangekondigde heropening.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Afghanistan markeert de uitsluiting van meisjes van school de overwinning van de harde lijn van de Taliban

De wereld met Agence France-Presse

Het contributiegebied is gereserveerd voor abonnees.

Abonneer u om toegang te krijgen tot deze discussieruimte en bij te dragen aan de discussie.

READ  Joe Biden geeft $ 10.000 aan 43 miljoen studenten in de schulden
Abonnement

Invoer