Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In 2022 wordt echter ongeveer 3.700 ton gewonnen!

Volgens de studie zal in 2022 een afname van het wereldwijde aanbod van schrootgoud een toename van de productie uit goudmijnen compenseren.

De daling van de goudprijs en de verbetering van de economische situatie van veel huishoudens zullen de verkoop van gouden sieraden waarschijnlijk ontmoedigen, zei DISER, eraan toevoegend dat als gevolg daarvan de aanvoer van oud goud naar verwachting met 2,0% zal afnemen om 1.127 ton in 2022.

Aan de andere kant zal de wereldwijde goudwinningsproductie naar verwachting met 3,7% stijgen tot 3.692 ton in 2022, dankzij een verhoogde productie in Australië, Canada, de Verenigde Staten en Papoea-Nieuw-Guinea. – Guinee (Papoea-Nieuw-Guinea).

Volgens het rapport wordt verwacht dat in Australië – ’s werelds op een na grootste goudproducent – een sterke pijplijn van projecten de productie van de goudmijn van het land zal verhogen tot 305 ton in 2022. De productie in Canada en de Verenigde Staten zal naar verwachting met 19% toenemen en 9,8% om in 2022 respectievelijk 225 en 201 ton te bereiken.

De productie in Papoea-Nieuw-Guinea zal naar verwachting met 31% toenemen tot 55 ton in 2022, dankzij de heropstart van de Porgera-goudmijn, die sinds april 2020 in onderhoud en onderhoud is.

DISER voegt eraan toe dat na 2022 de wereldwijde goudvoorraad naar verwachting met gemiddeld 0,7% per jaar zal afnemen tot 4.630 ton in 2027. Deze daling zal worden toegeschreven aan verminderde goudrecyclingactiviteiten.

Het aanbod van schrootgoud zal naar verwachting dalen met een gemiddeld jaarlijks tempo van 4,6% tijdens de prognoseperiode, tot 888 ton in 2027, aangezien de daling van de goudprijs de verkoop van goud op grote consumentenmarkten voor sieraden, zoals China en Indië.

READ  Elon Musk onthult dat hij het Asperger-syndroom heeft

Om de afname van de aanvoer van goudresiduen te compenseren, wordt een nettotoename van de productie van wereldwijde goudmijnen verwacht, dankzij de exploitatie van nieuwe mijnen en de uitbreiding van mijnen; de productie zal naar verwachting toenemen tot 2024 tot 3.767 ton, voordat dalend tot 3737 ton in 2027”, noteren de auteurs van het rapport.

De productiedaling in de laatste twee jaar van de prognoseperiode zal te wijten zijn aan de sluiting van onrendabele goudmijnen in veel delen van de wereld, zei DISER, eraan toevoegend dat de winstgevendheid zal afnemen als gevolg van hogere productiekosten en dalende prijzen.

De goudproductie in Australië zal naar verwachting toenemen tot 2025-26, aangezien de mijnen uitbreiden en nieuwe projecten van start gaan.

Nieuwe projecten in Canada, Chili, Brazilië en Argentinië zullen de goudproductie in Noord-Amerika en Midden- en Zuid-Amerika tegen 2026 waarschijnlijk met respectievelijk 124 en 82 ton doen toenemen.

DISER merkte echter op dat aanhoudende strenge milieuregelgeving en industriestandaardisatie zullen leiden tot een daling van de goudproductie in China – ’s werelds grootste goudproducent – tijdens de prognoseperiode.

Charles Sannat

“Dit is een ‘informatief’ artikel, d.w.z. geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gereproduceerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en een onbeschofte en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Bedankt voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »

bron KITCO