Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘We kunnen zonder Russisch gas’

De minister van Energietransitie, Agnes Pannier-Runacher, bevestigde donderdagavond dat Frankrijk “zonder Russisch gas kan”.

De minister van Energietransitie, Agnes Pannier-Runacher, bevestigde donderdagavond BFM Business Dat Frankrijk kan ‘afzien van Russisch gas’.

“In absolute aantallen, en aangezien we profiteren van LNG, kunnen we het zonder Russisch gas doen”, maar “dit veronderstelt dat alle LNG-tankers op tijd arriveren en dat we onze strategische voorraad comfortabel kunnen vullen, en dat gaat via Spanje”, aldus Agnes. Pannier-Runacher: “Vandaag werkt het”, eraan toevoegend dat dit ook afhankelijk is van zendingen uit Noorwegen en Algerije.

Wachten op de winter

De minister voegde eraan toe dat het gebruik van gas “eenvoudig afhangt van het weer in de komende winter”, en benadrukte dat de zeer koude winter Frankrijk zal dwingen om er meer van te verbruiken. Er zijn “veel vraagtekens, waardoor we anticiperend direct maximaal maatregelen nemen”, om acties als het dweilen, oftewel bedrijven vragen minder gas te gebruiken, te vermijden.

De premier, Elisabeth Borne, had eerder op de dag aangekondigd dat Frankrijk zijn gasreserves tegen het begin van de herfst voor bijna 100% zou vullen en dat er een nieuwe drijvende LNG-terminal zou worden gebouwd om in 2023 te worden aangesloten.

READ  Gepensioneerden Wie zijn betrokken bij het overmaken van 100 euro?